Kiauliena su šviežiais grybais
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Šis patiekalas yra klasikinis skonių derinys. Sotus, skanus, paprastas – puikiai tinka šeimos vakarienei. Kiauliena su grybais puikiai tiks kaip priedas prie bulvių, košės ar makaronų. Taip pat iš šių produktų gausite puikų įdarą pyragams ar picai. Tokį patiekalą paruošti labai paprasta ir nereikalaujantis ypatingų kulinarinių įgūdžių. Į mėsą galite įdėti grietinės, sezamo sėklų arba virti su įvairiomis daržovėmis. Norint tinkamai derinti skonius, kiaulieną ir grybus reikia kepti atskirai, tada sujungti, įpilti padažo ir paskaninti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena0,6 kilogramo
-
Grybai0,6 kg (pievagrybiai arba miško)
-
Svogūnai2 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Miltai2 šaukštai
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Džiovinti krapai1 žiupsnelis
-
Saldžiosios paprikospagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite mažais gabalėliais. Į keptuvę supilkite rafinuotą aliejų ir kepkite kiaulieną iki auksinės rudos spalvos, tada įberkite druskos.
-
2. Grybus nulupkite, nupjaukite kojos kraštelį ir nuplaukite, tada supjaustykite mažais gabalėliais, keletą gabalėlių palikite nepažeistą papuošimui. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, skysčiui išgaravus suberkite į grybus.
-
Reklama
-
3. Norėdami paruošti padažą dubenyje, sumaišykite grietinę, miltus, druską ir pipirus, džiovintus krapus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Kiaulieną dėkite į keptus grybus ir svogūnus, supilkite padažą ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Gatavą masę perkeliame į lėkštę. Papuošimui nesmulkintus grybus supjaustykite į lėkštes ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos, suberkite griežinėliais paprikos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama