Kiauliena apelsinų padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kiauliena yra gana stambi mėsa, kurią reikia mokėti skaniai iškepti. Siūlau kiaulienos receptą apelsinų padaže, kuris jums pasakys, kaip pagaminti šią mėsą minkštą, sultingą ir neįtikėtinai skanią. Kiauliena apelsinų padaže yra nepaprastai švelni, sultinga ir skani. Šis receptas man labai patinka ne tik dėl to, kad kiauliena yra puošni ir dieviškai skani, bet ir dėl to, kad šis prabangus patiekalas nereikalauja daug pinigų, nors jį galima priskirti prie prabangių patiekalų. Iš marinato paruošiamas labai skanus padažas – taip sutaupoma ir laiko, ir maisto. Sėkmės!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė1 vnt
-
Apelsinai3 vnt (dideli)
-
Medus2~3 arbatiniai šaukšteliai
-
Alyvuogių aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Rozmarinas1 šaukštas
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Grietinėlė100 mililitrų (arba 4 arbatinius šaukštelius grietinės)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia pasigaminkime kiaulienos marinatą. Norėdami tai padaryti, iš trijų apelsinų išspauskite sultis į dubenį, kuriame marinuosime nugarinę.
-
2. Į apelsinų sultis įdėkite kelis šaukštus medaus. Marinato skonis neturi būti nei rūgštus, nei saldus. Suberkite rozmariną, susmulkintą česnaką, druską ir pipirus.
-
Reklama
-
3. Nugarinę dėkite į marinatą ir pamarinuokite šaldytuve per naktį arba kelias valandas.
-
4. Mėsą sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
5. Reikėtų kepti BE MARINATO! Tada supjaustykite mėsą porcijomis.
-
6. Supilkite marinatą į storasienę keptuvę ir užvirinkite ir palikite ant stiprios ugnies, kol išvirs 2/3 viso marinato.
-
Reklama
-
7. Tada į marinatą įpilkite grietinės arba grietinėlės ir virkite ant silpnos ugnies. Turinys netrukus turėtų sutirštėti ir virsti labai skaniu padažu. Paragaukite ar yra pakankamai druskos ir pipirų.
-
8. Mėsą dedame į lėkštę, ant viršaus užpilame padažo, uždedame garnyrą (gali būti ir kitokio) ir patiekiame. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama