Kepti obuoliai su rikota
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kepti obuoliai su rikota – paprastas, bet skanus desertas pusryčiams ar užkandžiams. Be to, tai labai naudinga ir gali būti paruošta be jokio vargo. Kepimui geriausiai tinka tankių veislių obuoliai. O Antaniniai obuoliai taip pat suteiks desertui nuostabaus aromato. Iškeptas obuolys turi nesubyrėti, bet gali būti lengvai persmeigtas mediniu iešmeliu. Vietoj rikotos galite naudoti riebią varškę ar kitą kreminį sūrį. Vietoj medaus galite naudoti cukrų ar kitą saldiklį.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuolys1 vnt
-
Medus1 šaukštas
-
Rikotos sūris80 gramų
-
Džiovinti abrikosai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Džiovintus abrikosus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 5-10 min., sultinį nupilti ir nusausinti.
-
2. Į dubenį sudėkite rikotą, medų ir susmulkintus džiovintus abrikosus. Viską gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite obuolį, nusausinkite ir perpjaukite į dvi dalis. Išimkite šerdį ir sudėkite į kepimo indą.
-
4. Įdarą paskleiskite obuolio viduje ir ant viršaus. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol paruduos. Obuolius atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama