Kepti obuoliai su grietinėle
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Kepti obuoliai su švelniu kremu gali būti puikūs pusryčiai, jei vakare gaminsite kremą. Arba nuostabus desertas mergvakariui ar vaikų vakarėliui. Kepimui su grietinėle geriausia imti rūgščių, tankių veislių obuolius, be sugedimo požymių. Obuolius galima kepti tiek atskirose formelėse, tiek bendra forma. Jei pageidaujate, galite juos papildyti uogomis, riešutais ar, kaip aš, mėtų lapeliais.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuolys3 vnt
-
Kiaušinio trynys1 vnt
-
Pienas150 mililitrų
-
Kvietiniai miltai1 valgomasis šaukštas
-
Sviestas15 gramų
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Cukrus50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Kiaušinio trynį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir gerai maišykite.
-
Reklama
-
3. Miltus persijokite į puodą su tryniu ir išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
-
4. Į puodą supilkite pusę šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Likusį pieną pakaitinkite ant silpnos ugnies ir visą laiką plakite, plona srovele supilkite kiaušinių-miltų masę. Virkite maišydami, kol sutirštės.
-
6. Nukelkite puodą nuo ugnies ir, toliau maišydami, supilkite sviestą. Išmaišykite kremą iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Uždėkite plėvelę ant kremo paviršiaus, kad jis liestųsi taip, kad ant paviršiaus neatsirastų putų. Palikite kremą 10 valandų, kol visiškai atvės ir stabilizuosis.
-
8. Nupjaukite obuolių viršūnes ir pašalinkite šerdį, palikdami sieneles 1 centimetro storio.
-
Reklama
-
9. Į kepimo indus supilkite 2 šaukštus vandens ir sudėkite obuolius. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
10. Kepkite obuolius dar 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite obuolius iš orkaitės, leiskite atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama