Kepti obuoliai su grietinėle

Kepti obuoliai su grietinėle

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Kepti obuoliai su švelniu kremu gali būti puikūs pusryčiai, jei vakare gaminsite kremą. Arba nuostabus desertas mergvakariui ar vaikų vakarėliui. Kepimui su grietinėle geriausia imti rūgščių, tankių veislių obuolius, be sugedimo požymių. Obuolius galima kepti tiek atskirose formelėse, tiek bendra forma. Jei pageidaujate, galite juos papildyti uogomis, riešutais ar, kaip aš, mėtų lapeliais.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuolys
    3 vnt
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
  • Pienas
    150 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas
    15 gramų
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Cukrus
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Obuolius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
  • Kiaušinio trynį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir gerai maišykite.
    2. Kiaušinio trynį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir gerai maišykite.
  • Reklama
  • Miltus persijokite į puodą su tryniu ir išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
    3. Miltus persijokite į puodą su tryniu ir išmaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
  • Į puodą supilkite pusę šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Į puodą supilkite pusę šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Likusį pieną pakaitinkite ant silpnos ugnies ir visą laiką plakite, plona srovele supilkite kiaušinių-miltų masę. Virkite maišydami, kol ...
    5. Likusį pieną pakaitinkite ant silpnos ugnies ir visą laiką plakite, plona srovele supilkite kiaušinių-miltų masę. Virkite maišydami, kol sutirštės.
  • Nukelkite puodą nuo ugnies ir, toliau maišydami, supilkite sviestą. Išmaišykite kremą iki vientisos masės.
    6. Nukelkite puodą nuo ugnies ir, toliau maišydami, supilkite sviestą. Išmaišykite kremą iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Uždėkite plėvelę ant kremo paviršiaus, kad jis liestųsi taip, kad ant paviršiaus neatsirastų putų. Palikite kremą 10 valandų, kol visiška...
    7. Uždėkite plėvelę ant kremo paviršiaus, kad jis liestųsi taip, kad ant paviršiaus neatsirastų putų. Palikite kremą 10 valandų, kol visiškai atvės ir stabilizuosis.
  • Nupjaukite obuolių viršūnes ir pašalinkite šerdį, palikdami sieneles 1 centimetro storio.
    8. Nupjaukite obuolių viršūnes ir pašalinkite šerdį, palikdami sieneles 1 centimetro storio.
  • Reklama
  • Į kepimo indus supilkite 2 šaukštus vandens ir sudėkite obuolius. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatū...
    9. Į kepimo indus supilkite 2 šaukštus vandens ir sudėkite obuolius. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kepkite obuolius dar 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite obuolius iš orkaitės, leiskite atvėsti ir patiekite.
    10. Kepkite obuolius dar 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite obuolius iš orkaitės, leiskite atvėsti ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai