2
Porcijos
20 min.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Lengvas ir greitas desertas, kurį gali paruošti net pradedantysis virėjas. Puikus skanėstas smaližiams. Naudokite bananus, kurie dar turi šiek tiek žalios spalvos, pilnai prinokę ar pernokę, kepimo metu gali ištišti. Šokoladą galite keisti sirupu arba medumi, pasirinkite pagal savo skonį.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingridientus:
# Vaisiai-
Reikalingi ingredientai:
-
Bananas2 vnt
-
Šokoladas50 gramų
-
Sviestas15 gramų
-
Meduspagal skonį
-
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite savo ingredientus. Paimkite mėgstamą šokoladą, juodą, pienišką ar baltą - tai priklauso nuo jūsų.
-
2. Sulaužykite šokoladą, sudėkite į nedidelį dubenį.
-
3. Įdėkite šokoladą į mikrobangų krosnelę minutei ar pusei, ištirpinkite, sumaišykite su šaukšteliu. Šokoladas bus pakankamai karštas, todėl leiskite jam šiek tiek atvėsti.
-
4. Kol šokoladas vėsta, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto.
-
5. Sudėkite bananus į sviestą, sumažinkite ugnį, kitaip sviestas pradės degti.
-
6. Kepkite juos pusantros minutės iš abiejų pusių iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
-
7. Bananus perkelkite į indą, kuriame planuojate juos patiekti, užpilkite ištirpintu šokoladu.