Keptas sūris

Keptas sūris

5 (3 įvertinimai)

2

Porcijos

15 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jei mėgstate sūrį, išbandykite kepta sūrį kaip užkandį, jo skonis gerokai skiriasi nuo nekepto sūrio. Išsikepti sūrį orkaitėje pagal šį receptą truks vos kelias dešimtis minučių, o sūrio skonis tikrai to vertas. Bus skanus užkandis ir atšalus.

Receptai pagal ingridientus: # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sūris
    200 gramų
  • Duonos trupiniai
    3~4 šaukštai
  • Sezamo sėklos
    1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai (kepimui)
  • Kaip pagaminti

  • Keptas sūris
    1. Paruoškime reikiamus ingridientus.
  • Keptas sūris
    2. Aštriu peiliu supjaustykite sūrį griežinėliais. Sūrio storis yra nuo 0,5 iki 1 cm.
  • Keptas sūris
    3. Sumaišykite džiūvėsėlius su sezamo sėklomis. Suplakite kiaušinį šakute iki vientisos masės. Jei sūris nėra sūrus, plakant kiaušinius įmaišykite druskos pagal skonį.
  • Keptas sūris
    4. Kiekvieną sūrio riekelę pamerkite į kiaušinį, tada į trupinių ir sezamo sėklų mišinį.
  • Keptas sūris
    5. Augalinį aliejų gerai pašildykite ant didelės ugnies, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir išdėliokite sūrio riekeles. Greitai apkepkite iš visų pusių, kol apskrus.
  • Keptas sūris
    6. Kepto sūrio skonis ne tik skiriasi, bet ir keičiasi jo tekstūrą. Būtinai išbandykite ir ant grotelių keptą sūrį!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai