Keptas moliūgas su medumi
5 (3 įvertinimai)
1-2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Noriu pasidalinti kepto moliūgo su medumi receptu. Esu tikras, kad šis desertas nepaliks jūsų abejingų! Moliūgas yra minkštas, kvapnus ir tirpstantis burnoje. Žemiau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip gaminti keptą moliūgą su medumi. Šiam receptui tinka šviesus ir skystas medus, o saldūs desertiniai moliūgai. Galite naudoti bet kokius riešutus, bet ypač skanu su graikiniais, migdolais ar pekano riešutais. Užkandis paruošiamas paprastai ir greitai, tad būtinai paragaukite!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas300 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Miltai1~2 šaukštai
-
Riešutai20~40 gramų
-
Rudasis cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Medus2~3 šaukštai
-
Cinamonaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Moliūgą supjaustykite stambiais, maždaug 2-2,5 cm storio griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Gabaliukus pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Apšlakstykite vandeniu, kad ištirptų cukrus.
-
4. Moliūgo gabalėlius apvoliokite miltuose.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Moliūgą apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
6. Tada sumažinkite temperatūrą iki minimumo ir kepkite moliūgą uždengę, kol jis taps minkštas. Patikrinkite pasirengimą šakute, ji turėtų lengvai patekti į moliūgą. Kepdami griežinėlius periodiškai apverskite.
-
Reklama
-
7. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir stambiai supjaustykite peiliu.
-
8. Moliūgą užpilkite medumi ir pabarstykite riešutais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama