Keksiukai su mėlynėmis

Keksiukai su mėlynėmis

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Minkšti keksiukai su sultingu įdaru, kurie puikiai tinka prie puodelio arbatos. Keksiukai išeina drėgnoki, bet ne šlapi. Jie taip pat gali būti gaminami iš šaldytų uogų, atšildžius ir nusausinus sultis. Jei norite, kefyrą pakeiskite jogurtu. Mėlynes galima pakeisti kitomis uogomis.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    180 mililitrų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    220 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Mėlynės
    150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia keksiukam su mėlynėmis gaminti. Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite kiaušini...
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia keksiukam su mėlynėmis gaminti. Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite kiaušinius ir kefyrą iš šaldytuvo, kad jie būtų kambario temperatūros.
  • Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki purios, lengvos masės.
    2. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki purios, lengvos masės.
  • Reklama
  • Į kiaušinių masę supilkite kefyrą.
    3. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą.
  • Įpilkite augalinio aliejaus ir viską sumaišykite.
    4. Įpilkite augalinio aliejaus ir viską sumaišykite.
  • Reklama
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir maišykite iki vientisos masės. Ji turėtų būti kaip stora grietinė.
    5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir maišykite iki vientisos masės. Ji turėtų būti kaip stora grietinė.
  • Mėlynes sumaišykite su vienu šaukštu miltų ir suberkite į dubenį tešlos, išmaišykite.
    6. Mėlynes sumaišykite su vienu šaukštu miltų ir suberkite į dubenį tešlos, išmaišykite.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į formeles.
    7. Tešlą padalinkite į formeles.
  • Įdėkite formeles į karštą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Išimkite gatavus keksiukus iš orkaitės ir palikite atvėsti.
    8. Įdėkite formeles į karštą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Išimkite gatavus keksiukus iš orkaitės ir palikite atvėsti.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai