Keksiukai su mėlynėmis
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Minkšti keksiukai su sultingu įdaru, kurie puikiai tinka prie puodelio arbatos. Keksiukai išeina drėgnoki, bet ne šlapi. Jie taip pat gali būti gaminami iš šaldytų uogų, atšildžius ir nusausinus sultis. Jei norite, kefyrą pakeiskite jogurtu. Mėlynes galima pakeisti kitomis uogomis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras180 mililitrų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
-
Kvietiniai miltai220 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Mėlynės150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia keksiukam su mėlynėmis gaminti. Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Iš anksto išimkite kiaušinius ir kefyrą iš šaldytuvo, kad jie būtų kambario temperatūros.
-
2. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki purios, lengvos masės.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą.
-
4. Įpilkite augalinio aliejaus ir viską sumaišykite.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir maišykite iki vientisos masės. Ji turėtų būti kaip stora grietinė.
-
6. Mėlynes sumaišykite su vienu šaukštu miltų ir suberkite į dubenį tešlos, išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Tešlą padalinkite į formeles.
-
8. Įdėkite formeles į karštą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol suminkštės. Išimkite gatavus keksiukus iš orkaitės ir palikite atvėsti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama