Keksas su marcipanu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Naminiam arbatos gėrimui išsikepkite skanų keksą su marcipanu. Jis turi subtilią tekstūrą, traškią plutą, o pridėtas marcipanas suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį. Primygtinai patariame jums gaminti šį keksą ir esame tikri, kad jis taps dažnu svečiu ant jūsų stalo. Keksas ilgai išlieka minkštas net ir be pakuotės. Galite pasigaminti marcipaną ir patys arba naudoti marcipaninius batonėlius, o jei norite piešinio į keksą, dėkite ne įprastą, o spalvotą marcipaną.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai130 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Sviestas100 gramų
-
Marcipanas100 gramų
-
Cukrus70 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš anksto išimkite sviestą, kad jis taptų minkštas.
-
2. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo.
-
Reklama
-
3. Į dubenį su plaktu sviestu įmuškite kiaušinį, išplakite iki purumo.
-
4. Įmušame antrą kiaušinį ir vėl išplakame iki purumo.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį su plakta mase. Viską išmaišykite iki vientisos ir minkštos tešlos.
-
6. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Išdėliokite pusę tešlos ir išlyginkite. Marcipaną supjaustykite gabalėliais ir pusę uždėkite ant tešlos.
-
Reklama
-
7. Uždenkite marcipaną likusia tešla, išlyginkite ir paskleiskite likusį marcipaną, šiek tiek paskandinkite.
-
8. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes, kol paruduos. Išimkite skardą iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 minučių ir išimkite pyragą. Visiškai atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama