Kavos ir šokolado keksiukas puodelyje

Kavos ir šokolado keksiukas puodelyje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Šis švelnus keksiukas su nuostabiu kavos ir šokolado aromatu visada padeda, kai norisi saldžių pyragaičių ar atvyksta svečių. Vos kelios minutės ir jis jau ant stalo. Panaudokite idėją! Keksiukai yra smulkiai porėti, minkšti ir purūs. Jei negalite pagaminti espreso, tiesiog praskieskite vieną kupiną arbatinį šaukštelį tirpios kavos vandenyje ir įpilkite. Jei visa tešla supilama į vieną formą, gausite vieną pilnavertį keksiuką. Tik laiką reikės padidinti iki 3 minučių.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    3 šaukštai
  • Tamsios kakavos milteliai
    2 šaukštai
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Stipri kava
    5 šaukštai
  • Aliejus
    3 šaukštai (be kvapo)
  • Cukrus
    4 šaukštai
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki minkštų putų.
    2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite iki minkštų putų.
  • Reklama
  • Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite.
    3. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite.
  • Supilkite espreso ir išmaišykite.
    4. Supilkite espreso ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir persijokite į dubenį su skystąja dalimi.
    5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir persijokite į dubenį su skystąja dalimi.
  • Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
    6. Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Sutepkite puodelius augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į 1/3 puodelio puodelius. Įdėkite puodelius į mikrobangų krosnelę ir kepkite 800 ...
    7. Sutepkite puodelius augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į 1/3 puodelio puodelius. Įdėkite puodelius į mikrobangų krosnelę ir kepkite 800 W 2 minutes. Iškepus palikite pastovėti neatidarius durelių 5 minutes.
  • Iškepus palikite pastovėti neatidarius durelių 5 minutes. Po kurio laiko išimkite gatavus keksiukus ir patiekite.
    8. Iškepus palikite pastovėti neatidarius durelių 5 minutes. Po kurio laiko išimkite gatavus keksiukus ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai