Karamelės suflė
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Karamelinis suflė yra subtiliausias prancūzų virtuvės desertas. Patiekalas gaminamas visą sezoną, tačiau pridėjus šviežių vasarinių uogų jis tampa ypač skanus ir patrauklus. O gaminti tikrai nesunku! Karamelinis suflė – tai desertas, kurio išvaizda ir skonis negali palikti abejingų. Jį paruošti nesunku, vadovaukitės žingsnis po žingsnio rekomendacijomis ir galėsite pamaloninti savo artimuosius išskirtiniu skanėstu.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas500 mililitrų
-
Cukrus280 gramų (130 gramų
-
Kiaušiniai5 vnt (3 sveiki kiaušiniai ir 2 tryniai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilinis cukrus1 pakelis
-
Šviežios uogospagal skonį (patiekimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Norėdami pagaminti karamelę, į puodą storu dugnu suberkite 150 gramų cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps.
-
Reklama
-
3. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į tekančią karamelės masę, iš anksto nukelkite nuo ugnies, kad nesudegtų, nes nuėmus nuo ugnies karamelizacijos procesas tęsiasi.
-
4. Karamelę supilstykite į formeles. Išpilsčius karamelę puodo neplaukite, naudokite tą patį toliau.
-
Reklama
-
5. 3 sveikus kiaušinius ir 2 trynius išplakite su puse cukraus, įberkite žiupsnelį druskos ir pakelį vanilinio cukraus.
-
6. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite iki užvirimo su likusiu cukrumi.
-
Reklama
-
7. Maišydami supilkite pašildytą pieną ant išplaktų kiaušinių.
-
8. Pieno-kiaušinių mišinį perkoškite, geriausia du kartus.
-
Reklama
-
9. Supilkite į formeles ant karamelės.
-
10. Formas uždenkite folija, užpilkite karštu vandeniu pusę formelių aukščio. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių 45-50 minučių.
-
Reklama
-
11. Išėmus iš orkaitės suflė bus želė pavidalo, tai normalu. Šiek tiek atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi bent 4 valandas ar ilgiau.
-
12. Prieš patiekdami, atsargiai perbraukite peilį išilgai formos šonų, uždenkite serviravimo lėkšte ir apverskite. Papuoškite šviežiomis uogomis.
-
13. Štai pats subtiliausias desertas, kuris harmoningai derinamas su šviežiomis uogomis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama