Karamelės suflė

Karamelės suflė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
6 val.

Apie receptą

Karamelinis suflė yra subtiliausias prancūzų virtuvės desertas. Patiekalas gaminamas visą sezoną, tačiau pridėjus šviežių vasarinių uogų jis tampa ypač skanus ir patrauklus. O gaminti tikrai nesunku! Karamelinis suflė – tai desertas, kurio išvaizda ir skonis negali palikti abejingų. Jį paruošti nesunku, vadovaukitės žingsnis po žingsnio rekomendacijomis ir galėsite pamaloninti savo artimuosius išskirtiniu skanėstu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    500 mililitrų
  • Cukrus
    280 gramų (130 gramų
  • Kiaušiniai
    5 vnt (3 sveiki kiaušiniai ir 2 tryniai)
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus
    1 pakelis
  • Šviežios uogos
    pagal skonį (patiekimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Norėdami pagaminti karamelę, į puodą storu dugnu suberkite 150 gramų cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps.
    2. Norėdami pagaminti karamelę, į puodą storu dugnu suberkite 150 gramų cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps.
  • Reklama
  • Kaitinkite, kol cukrus pavirs į tekančią karamelės masę, iš anksto nukelkite nuo ugnies, kad nesudegtų, nes nuėmus nuo ugnies karamelizac...
    3. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į tekančią karamelės masę, iš anksto nukelkite nuo ugnies, kad nesudegtų, nes nuėmus nuo ugnies karamelizacijos procesas tęsiasi.
  • Karamelę supilstykite į formeles. Išpilsčius karamelę puodo neplaukite, naudokite tą patį toliau.
    4. Karamelę supilstykite į formeles. Išpilsčius karamelę puodo neplaukite, naudokite tą patį toliau.
  • Reklama
  • 3 sveikus kiaušinius ir 2 trynius išplakite su puse cukraus, įberkite žiupsnelį druskos ir pakelį vanilinio cukraus.
    5. 3 sveikus kiaušinius ir 2 trynius išplakite su puse cukraus, įberkite žiupsnelį druskos ir pakelį vanilinio cukraus.
  • Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite iki užvirimo su likusiu cukrumi.
    6. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite iki užvirimo su likusiu cukrumi.
  • Reklama
  • Maišydami supilkite pašildytą pieną ant išplaktų kiaušinių.
    7. Maišydami supilkite pašildytą pieną ant išplaktų kiaušinių.
  • Pieno-kiaušinių mišinį perkoškite, geriausia du kartus.
    8. Pieno-kiaušinių mišinį perkoškite, geriausia du kartus.
  • Reklama
  • Supilkite į formeles ant karamelės.
    9. Supilkite į formeles ant karamelės.
  • Formas uždenkite folija, užpilkite karštu vandeniu pusę formelių aukščio. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių 45-50 minučių.
    10. Formas uždenkite folija, užpilkite karštu vandeniu pusę formelių aukščio. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių 45-50 minučių.
  • Reklama
  • Išėmus iš orkaitės suflė bus želė pavidalo, tai normalu. Šiek tiek atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad s...
    11. Išėmus iš orkaitės suflė bus želė pavidalo, tai normalu. Šiek tiek atvėsinkite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi bent 4 valandas ar ilgiau.
  • Prieš patiekdami, atsargiai perbraukite peilį išilgai formos šonų, uždenkite serviravimo lėkšte ir apverskite. Papuoškite šviežiomis uogo...
    12. Prieš patiekdami, atsargiai perbraukite peilį išilgai formos šonų, uždenkite serviravimo lėkšte ir apverskite. Papuoškite šviežiomis uogomis.
  • Štai pats subtiliausias desertas, kuris harmoningai derinamas su šviežiomis uogomis. Skanaus!
    13. Štai pats subtiliausias desertas, kuris harmoningai derinamas su šviežiomis uogomis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai