Karališki blynai su mielėmis

Karališki blynai su mielėmis

5 (1 įvertinimai)

10

Porcijos

1 val. 30 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Nusprendžiau, kad būtina juos išsikepti, nes blynai mūsų šeimoje visada pageidaujami. Iš karto turiu pasakyti, kad man blyneliai patiko, tad drąsiai dalinuosi receptu! Jei niekada nekepėte karališkųjų blynų su mielėmis, tuomet patariu šią spragą būtinai užpildyti, nes blynai yra labai skanūs.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    500 gramų
  • Pienas
    500 gramų
  • Šiltas vanduo
    200 mililitrų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Šviežios mielės
    25 gramai
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    50 gramų
  • Sviestas
    30~40 gramų
  • Kaip pagaminti
  • Karališki blynai su mielėmis
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Karališki blynai su mielėmis
    2. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje.
  • Karališki blynai su mielėmis
    3. Suberkite pusę miltų, išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti 40-45 min.
  • Karališki blynai su mielėmis
    4. Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą, į trynį įdėkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
  • Karališki blynai su mielėmis
    5. Į pakilusią tešlą supilkite trynio, cukraus ir druskos mišinį.
  • Karališki blynai su mielėmis
    6. Suberkite likusius miltus, išmaišykite, gaunasi labai tiršta tešla.
  • Karališki blynai su mielėmis
    7. Pieną pašildykite iki maždaug 80 laipsnių ir supilkite į tešlą. Pienas turi būti labai karštas.
  • Karališki blynai su mielėmis
    8. Tešlą plakite mikseriu iki vientisos masės.
  • Karališki blynai su mielėmis
    9. Kiaušinio baltymą išplakite į putas, įmaišykite į tešlą.
  • Karališki blynai su mielėmis
    10. Leiskite tešlai vėl pakilti, tai užtruks apie 15-20 minučių. Naudokite indus erdvesnius, nes tešla aktyviai kils.
  • Karališki blynai su mielėmis
    11. Blynus apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, iš anksto patepdami augaliniu aliejumi. Išdėliokite gatavus blynus į krūvą, viršų patepkite sviestu.
  • Karališki blynai su mielėmis
    12. Patiekite blynus karštus, su uogiene, medumi, kondensuotu pienu, kaip mėgstate. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai