Karališki blynai su mielėmis
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Nusprendžiau, kad būtina juos išsikepti, nes blynai mūsų šeimoje visada pageidaujami. Iš karto turiu pasakyti, kad man blyneliai patiko, tad drąsiai dalinuosi receptu! Jei niekada nekepėte karališkųjų blynų su mielėmis, tuomet patariu šią spragą būtinai užpildyti, nes blynai yra labai skanūs.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai500 gramų
-
Pienas500 gramų
-
Šiltas vanduo200 mililitrų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Šviežios mielės25 gramai
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus50 gramų
-
Sviestas30~40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Suberkite pusę miltų, išmaišykite ir leiskite tešlai pastovėti 40-45 min.
-
4. Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą, į trynį įdėkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į pakilusią tešlą supilkite trynio, cukraus ir druskos mišinį.
-
6. Suberkite likusius miltus, išmaišykite, gaunasi labai tiršta tešla.
-
Reklama
-
7. Pieną pašildykite iki maždaug 80 laipsnių ir supilkite į tešlą. Pienas turi būti labai karštas.
-
8. Tešlą plakite mikseriu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Kiaušinio baltymą išplakite į putas, įmaišykite į tešlą.
-
10. Leiskite tešlai vėl pakilti, tai užtruks apie 15-20 minučių. Naudokite indus erdvesnius, nes tešla aktyviai kils.
-
Reklama
-
11. Blynus apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, iš anksto patepdami augaliniu aliejumi. Išdėliokite gatavus blynus į krūvą, viršų patepkite sviestu.
-
12. Patiekite blynus karštus, su uogiene, medumi, kondensuotu pienu, kaip mėgstate. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama