Karališkasis varškės pyragas su abrikosais
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Nuostabus pyragas, traškus išorėje ir švelnus viduje, su varške ir abrikosais pelnytai gavo pavadinimą – „Karališkasis varškės pyragas“. Šiame kepinyje puikiai dera saldi varškė ir abrikosai. Trapus pyragas su abrikosais ir subtiliu varškės sluoksniu, primenančiu suflė, paruošiamas paprastai ir greitai. Tai bus puikus priedas prie arbatos, kavos, kompoto, pieno.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas170 gramų
-
Kvietiniai miltai300 gramų
-
Cukrus150 gramų (100 gramų
-
Vanilinis cukrus5 gramai
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Varškė300 gramų
-
Abrikosai150 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Šiuos ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos ir kreminės masės.
-
4. Į atskirą dubenį suberkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius ir sumaišykite sausus ingredientus.
-
Reklama
-
5. Į dubenį su sausais ingredientais sutarkuokite šaltą sviestą.
-
6. Sviestą sumaišykite su sausais ingredientais iki trupinių.
-
Reklama
-
7. Pusę trupinių sudėkite į kepimo indą.
-
8. Ant trupinių dėkite varškės įdarą.
-
Reklama
-
9. Abrikosus nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite. Paskirstykite ant varškės įdaro.
-
10. Antrąją trupinių dalį dėkite ant abrikosų.
-
Reklama
-
11. Pyragą kepkite iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
-
12. Išimkite pyragą iš orkaitės, atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama