Kamamberas su batonu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2-3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Iškeptas kamamberas aštriame padaže, apsuptas batono, daugeliui bus tikras atradimas. Užkandis, tinkantis romantiškai vakarienei ar šventiniam stalui. Kamamberas turi labai subtilią struktūrą, kuri gerai tirpsta aukštoje temperatūroje ir turi nedidelį grybų skonį. Tai puikus ir greitas užkandis draugiškiems susibūrimams ar tiesiog užkandžiui. Vietoj rozmarino galite pridėti itališkų ar Provanso žolelių, o įprastą augalinį aliejų pakeisti alyvuogių aliejumi.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kamembertas1 vnt
-
Bagetas250 gramų
-
Rozmarinas4 gramai
-
Augalinis aliejus6 šaukštai
-
Česnakai4 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus kamembertui su batonu gaminti.
-
2. Į dubenį supilkite augalinį aliejų, suberkite sausą rozmariną ir 3 skilteles supjaustyto česnako skilteles. Palikite 5-7 minutes, kad įsigertų.
-
Reklama
-
3. Kamembertą supjaustykite kvadratėliais, nepasiekdami dugno peiliu. Į skilteles įdėkite likusį susmulkintą česnaką. Kepimo formą ištepkite sviestu ir prieskoniais, o į vidurį įdėkite sūrio.
-
4. Batoną supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite aplink sūrį. Batoną ir sūrį aptepkite rozmarinų ir česnakų aliejumi.
-
Reklama
-
5. Įdėkite sūrio ir batono indą į karštą orkaitę. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite kamembertą iš orkaitės ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama