Kalmarai troškinti su grybais, svogūnais ir sūriu

Kalmarai troškinti su grybais, svogūnais ir sūriu

3.5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Gurmanai ir jūros gėrybių mėgėjai įvertins patiekalą. Išbandykite variantą, kaip gaminti kalmarus, troškintus su grybais. Patiekalas yra sultingas, švelnus, subtilaus skonio. Būtent tai, ko reikia! Dirbant su kalmarais, svarbiausia jų nesugadinti ilgai termiškai apdorojant, kitaip vietoj skanaus ir subtilaus delikateso gausime gumos ir visiškai nevalgomas jūros gėrybes. Toks patiekalas nepakenks figūrai, jei rinksitės nekaloringą grietinę ir sūrį. Viskas daroma paprastai ir gana greitai.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalmarai
    1 vnt
  • Grietinė
    2~3 šaukštai
  • Grybai
    150 gramų
  • Sūris
    50 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Druska ir prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visų pirma pradedame nuo visų ingredientų paruošimo. Kalmarus užpilame verdančiu vandeniu ir nuvalome, o jei nevalome, tai būtinai užviri...
    1. Visų pirma pradedame nuo visų ingredientų paruošimo. Kalmarus užpilame verdančiu vandeniu ir nuvalome, o jei nevalome, tai būtinai užviriname, 1 min nuleisdami į verdantį vandenį.
  • Išvalytą kalmarų skerdeną supjaustykite plonais žiedeliais.
    2. Išvalytą kalmarų skerdeną supjaustykite plonais žiedeliais.
  • Reklama
  • Grybus nuplauname po tekančiu vandeniu, nuimame nuo jų odelę, nupjauname kojos kraštelį, grybus supjaustome vidutiniais gabalėliais (gali...
    3. Grybus nuplauname po tekančiu vandeniu, nuimame nuo jų odelę, nupjauname kojos kraštelį, grybus supjaustome vidutiniais gabalėliais (galite naudoti bet kokius grybus pagal skonį).
  • Stambiai sutarkuokite gabalėlį kietojo sūrio.
    4. Stambiai sutarkuokite gabalėlį kietojo sūrio.
  • Reklama
  • Svogūną nuvalome, nuplauname ir supjaustome tokio dydžio kubeliais, kaip grybus.
    5. Svogūną nuvalome, nuplauname ir supjaustome tokio dydžio kubeliais, kaip grybus.
  • Padedame keptuvę ant ugnies, supilkite į ją šiek tiek rafinuoto aliejaus. Kai tik jis sušyla, dedame svogūną, po kurio siunčiame grybus i...
    6. Padedame keptuvę ant ugnies, supilkite į ją šiek tiek rafinuoto aliejaus. Kai tik jis sušyla, dedame svogūną, po kurio siunčiame grybus ir kepame, kol išgaruos drėgmė.
  • Reklama
  • Sudedame susmulkintus kalmarus į grybus ir svogūnus. Pasūdykite, dėkite prieskonių pagal skonį, dėkite grietinės, viską uždenkite dangčiu...
    7. Sudedame susmulkintus kalmarus į grybus ir svogūnus. Pasūdykite, dėkite prieskonių pagal skonį, dėkite grietinės, viską uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 5 minutes, tada suberkite sūrį ir vėl uždenkite.
  • Viską troškinkite kelias minutes, kol sūris visiškai išsilydys, patiekdami kalmarus papuoškite žolelėmis.
    8. Viską troškinkite kelias minutes, kol sūris visiškai išsilydys, patiekdami kalmarus papuoškite žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai