Kalėdinė košė
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Kalėdų rytą paruoškite skanią ir saldžią kviečių košę. Kaip priedus naudokite aguonas, riešutus ir razinas. Atkreipkite dėmesį į receptą! Kalėdinė kviečių košė skani ir saldi. Tai puikus patiekalas švenčių proga. Per Kalėdas košė dažnai verdama, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į šį receptą. Kalėdinė košė yra soti, nes gaminama iš kviečių. Dėl skonio pridėkite razinų, aguonų ir graikinių riešutų.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kviečiai150 gramų
-
Aguonos1 šaukštas
-
Razinos1,5 šaukštai
-
Graikiniai riešutai1 valgomasis šaukštas
-
Cukrus1,5 šaukštai (arba medus)
-
Vanduo300 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Kvietines kruopas užpilkite vandeniu ir laikykite per naktį.
-
Reklama
-
3. Ryte vandenį nupilkite, dribsnius užpilkite 300 gramų vandens ir virkite 30-35 minutes, kol suminkštės.
-
4. Į košę suberkite nuplautas razinas.
-
Reklama
-
5. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu 5-10 minučių, tada skystį nupilkite. Aguonas galite šiek tiek sumalti.
-
6. Graikinius riešutus lengvai paskrudinkite keptuvėje.
-
Reklama
-
7. Į košę suberkite riešutus ir aguonas.
-
8. Pasaldinkite košę. Galite naudoti cukrų ar medų.
-
Reklama
-
9. Įmaišykite košę ir viskas. Patiekite prie šventinio stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama