Kalakutienos vyniotinis su riešutais
5 (1 įvertinimai)
4-6 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Neturite idėjų pietums ar vakarienei? Štai paprastas būdas kepti kalakutą orkaitėje. Pati švelniausia filė, kuri tiesiogine prasme tirpsta burnoje, gali būti patiekiama su bet kokiu garnyru ar padažu. Šis patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei, taip pat šventiniam stalui. Medaus, majonezo ir garstyčių įdaras, papildytas riešutais, yra stebėtinai sėkmingas derinys. Mėsa skani, kvapni ir sultinga. Būtinai išbandykite šį receptą namuose!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutiena500 gramų (filė)
-
Česnakai1~2 skiltelės
-
Riešutai2~3 šaukštai
-
Majonezas1 valgomasis šaukštas
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 pagal skonį
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kalakutienos filė nuplaukite, atsargiai įpjaukite, bet ne iki galo, išskleiskite. Padėkite po maistine plėvele ir lengvai pamuškite plaktuku.
-
2. Druska pagal skonį. Dubenyje sumaišykite majonezą, medų, garstyčias.
-
Reklama
-
3. Gautu padažu ištepkite filė (šiek tiek palikite), suberkite česnaką. Tada susmulkinkite riešutus ir pabarstykite filė (1/3 dalies palikite).
-
4. Filė švelniai susukite į tvirtą vyniotinį. Ant viršaus užpilkite likusį padažą ir pabarstykite riešutais. Dėti į karščiui atsparią formą, pateptą aliejumi.
-
Reklama
-
5. Uždenkite formą folija, padėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 25 minutes, tada nuimkite foliją ir visiškai paruoškite ritinį. Prieš patiekdami uždenkite indą folija ir palikite kalakutą ,,pailsėti,, 15-20 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama