Kaimo obuolių sausainiai
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Tai mano vaikystės sausainiai, kepti obuolių sezono metu. Paruošta labai paprastai, sausainiai minkšti su lengva obuolių rūgštele. Šie sausainiai labai minkšti, traškiu dugnu. Ir taip išlieka kelias dienas. Nemėginkite jo iškepti iki auksinės rudos spalvos, nes jame nėra daug cukraus. Sausainius galima formuoti šaukštu arba šlapiomis rankomis. Viskas priklauso nuo jūsų noro ir tešlos tankio. Turėtų išeiti kaip sausainių tešla. Orkaitę geriau įjungti kepimo pradžioje. Kepimo skardą geriau iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi. Obuolius galima pakeisti kietomis kriaušėmis. Skanaus!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Sviestas120 gramų
-
Cukrus8 šaukštai
-
Kukurūzų miltai60 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Obuolys4 vnt (dideli)
-
Vanilinaspagal skonį
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniai1/4 arbatinio šaukštelio (cinamono, gvazdikėlių, muskato ir kardamono mišinys)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išimkite obuolių šerdis, supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Suplakite kiaušinius ir cukrų.
-
4. Įmuškite kiaušinius ir vėl išplakite.
-
Reklama
-
5. Suberti abiejų rūšių miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
6. Sudėkite obuolius ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos riebalais išteptu kepimo popieriumi.
-
8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol paruduos.
-
Reklama
-
9. Leiskite visiškai atvėsti ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama