Jūros ešerys su bulvėmis orkaitėje

Jūros ešerys su bulvėmis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

1-2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Orkaitėje su bulvėmis keptas jūros ešerys – lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kurį galima pasigaminti namuose pietums ar vakarienei. Minkštos, kvapnios ir trapios bulvės, taip pat sultinga ir švelni žuvis. Žuvį rinkitės šviežią, švariomis ir skaidriomis akimis, maloniu kvapu ir raudonomis žiaunomis. Vietoj acto galite naudoti ir citrinos sultis arba vyno actą. Jūros žuvies kepimo laikas visada kur kas trumpesnis nei bulvių, todėl būtinai vadovaukitės recepte pateiktais patarimais ir jums bus puikūs pietūs.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jūros ešerys
    1 vnt
  • Bulvės
    3 vnt
  • Svogūnai
    30 gramų
  • Česnakai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Rozmarinas
    4 šakelės
  • Prieskoniai žuviai
    5 gramai
  • Actas 6%
    5 gramai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Bulves, svogūnus ir česnakus nulupkite, nuplaukite.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Bulves, svogūnus ir česnakus nulupkite, nuplaukite.
  • Bulves supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir plonais griežinėliais česnako bei rozmarino...
    2. Bulves supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir plonais griežinėliais česnako bei rozmarino. Supilkite šaukštą augalinio aliejaus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir mėgstamų prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Sudėkite bulves į kepimo skardą, 20 minučių įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių režimu be konvekcijos.
    3. Sudėkite bulves į kepimo skardą, 20 minučių įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių režimu be konvekcijos.
  • Tuo tarpu nuvalykite žuvies nuo žvynus, pašalinkite vidų ir žiaunas. Pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais, augaliniu alie...
    4. Tuo tarpu nuvalykite žuvies nuo žvynus, pašalinkite vidų ir žiaunas. Pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais, augaliniu aliejumi ir vyno actu arba citrinos sultimis.
  • Reklama
  • Žuvį iš vidaus ir išorės įtrinkite aliejumi ir prieskoniais , į pilvą įdėkite rozmarino.
    5. Žuvį iš vidaus ir išorės įtrinkite aliejumi ir prieskoniais , į pilvą įdėkite rozmarino.
  • Po kurio laiko išimkite kepimo skardą iš orkaitės, peiliu pradurkite porą bulvių griežinėlių, jei bulvės pusiau iškepusios, ant viršaus u...
    6. Po kurio laiko išimkite kepimo skardą iš orkaitės, peiliu pradurkite porą bulvių griežinėlių, jei bulvės pusiau iškepusios, ant viršaus uždėkite žuvį ir kepimo indą grąžinkite į orkaitę dar 30 minučių. Šį kartą temperatūrą reikia sumažinti iki 190 arba 180 laipsnių, vadovaukitės savo technika.
  • Reklama
  • Paruoštą jūros ešerį su bulvėmis patiekite prie stalo su šviežių daržovių salotomis ar naminiais marinuotais agurkais. Skanaus!
    7. Paruoštą jūros ešerį su bulvėmis patiekite prie stalo su šviežių daržovių salotomis ar naminiais marinuotais agurkais. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai