Jūros ešerys su bulvėmis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
1-2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Orkaitėje su bulvėmis keptas jūros ešerys – lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas, kurį galima pasigaminti namuose pietums ar vakarienei. Minkštos, kvapnios ir trapios bulvės, taip pat sultinga ir švelni žuvis. Žuvį rinkitės šviežią, švariomis ir skaidriomis akimis, maloniu kvapu ir raudonomis žiaunomis. Vietoj acto galite naudoti ir citrinos sultis arba vyno actą. Jūros žuvies kepimo laikas visada kur kas trumpesnis nei bulvių, todėl būtinai vadovaukitės recepte pateiktais patarimais ir jums bus puikūs pietūs.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jūros ešerys1 vnt
-
Bulvės3 vnt
-
Svogūnai30 gramų
-
Česnakai1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Rozmarinas4 šakelės
-
Prieskoniai žuviai5 gramai
-
Actas 6%5 gramai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Bulves, svogūnus ir česnakus nulupkite, nuplaukite.
-
2. Bulves supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir plonais griežinėliais česnako bei rozmarino. Supilkite šaukštą augalinio aliejaus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir mėgstamų prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sudėkite bulves į kepimo skardą, 20 minučių įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių režimu be konvekcijos.
-
4. Tuo tarpu nuvalykite žuvies nuo žvynus, pašalinkite vidų ir žiaunas. Pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais, augaliniu aliejumi ir vyno actu arba citrinos sultimis.
-
Reklama
-
5. Žuvį iš vidaus ir išorės įtrinkite aliejumi ir prieskoniais , į pilvą įdėkite rozmarino.
-
6. Po kurio laiko išimkite kepimo skardą iš orkaitės, peiliu pradurkite porą bulvių griežinėlių, jei bulvės pusiau iškepusios, ant viršaus uždėkite žuvį ir kepimo indą grąžinkite į orkaitę dar 30 minučių. Šį kartą temperatūrą reikia sumažinti iki 190 arba 180 laipsnių, vadovaukitės savo technika.
-
Reklama
-
7. Paruoštą jūros ešerį su bulvėmis patiekite prie stalo su šviežių daržovių salotomis ar naminiais marinuotais agurkais. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama