Juodųjų serbentų ir agrastų uogienė
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Juodųjų serbentų ir agrastų uogienė – tikras vitaminų sandėlis, kurie labai reikalingi žiemą ir pavasarį. Uogienės nauda didžiulė, tad gaminkite ir nedvejokite! Uogienė labai kvapni, saldžiarūgštė ir gana tiršta. Agrastus uogienei galima naudoti bet kokios veislės ir bet kokios brandos. Uogienė gerai išsilaiko sausoje, tamsioje vietoje, net kambario temperatūroje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodieji serbentai250 gramų
-
Agrastas125 gramų
-
Cukrus400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, nuplaukite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Nuo serbentų nuimkite šakeles, o nuo agrastų – uodegas.
-
2. Suberkite uogas į blenderio dubenį, bet labai nesusmulkinkite. Viską supilkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Į uogas suberkite cukrų ir išmaišykite.
-
4. Užvirus uogienę virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus, sausus stiklainius. Stiklainius sandariai uždarykite ir apverskite, kad visiškai atvėstų. Po to stiklainius apverskite ir padėkite saugojimui.
-
Reklama
-
5. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama