Jogurtinis pyragas be kepimo
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Jogurtinis pyragas be kepimo – paprastas, lengvai paruošiamas ir skanus desertas. Svarbiausia, kad jums nereikės nieko kepti! Toks nuostabus desertas labai malonus, o paprastas nekepamo jogurtinio pyrago receptas neabejotinai pravers kiekvienai šeimininkei. Paruošimas neužtrunka, didžioji laiko dalis skiriama sluoksnių sustingimui. Viršutinio sluoksnio galite gaminti įvairias versijas – su skirtingomis uogomis ir sultimis. Tai tikrai patiks visiems, turintiems smaližių.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Trapios tešlos sausainiai200 gramų
-
Cukrus6 šaukštai
-
Sviestas150 gramų
-
Jogurtas500 gramų
-
Grietinėlė 33%200 gramų
-
Želatina20 gramų
-
Braškės500 gramų
-
Vanduo150 gramų
-
Pienas5~6 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sausainius sutrinkite trintuvu, kol jie taps smulkiais trupiniais.
-
2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei 2 šaukštais cukraus. Išmaišyti į vienalytę masę.
-
Reklama
-
3. Gauta masė bus mūsų pyrago pagrindas. Įdėkite jį į spyruoklinę skardą aukštais kraštais. Jei neturite, tai nesvarbu. Imame bet kokį indą, išklojame maistine plėvele ir naudojame kaip formelę būsimam pyragui. Sudėkite sausainių mišinį į formą, sandariai suspauskite. Galite padaryti plokščią paviršių arba turėti šonus. Tada įdėkite pagrindą į šaldytuvą.
-
4. Želatiną pamirkykite nedideliame kiekyje šalto vandens ir palikite, kol išbrinks. Tada pusę porcijos želatinos atskieskite karštame piene ir palikite atvėsti. Tuo tarpu grietinėlę plakite šluotele, kol susidarys tirštos putos.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite jogurtą, plaktą grietinėlę ir cukrų. Cukraus kiekis priklauso nuo to, kiek saldžiai mėgstate savo desertą. Įdėjau 2 šaukštus. Atvėsusią želatiną plona srovele supilkite į jogurto mišinį ir atsargiai išmaišykite. Tai galite padaryti naudodami plaktuvą.
-
6. Iš šaldytuvo išimame pyrago formą ir pilame į ją jogurto-grietinėlės mišinį. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei pageidaujate, mišinyje galite paskandinti visas arba susmulkintas uogas.
-
Reklama
-
7. Iš vandens ir 2 šaukštų cukraus išvirkite sirupą, pakaitinkite ir supilkite likusią išmirkytą želatiną. Susmulkinkite ir išmaišykite trintuvu.
-
8. Kai gauta uogų tyrė atvės ir pradės tirštėti, supilkite ją ant jogurto sluoksnio. Dėmesio – jogurto sluoksnis jau turėtų būti sušalęs! Pyragą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai viršutinis sluoksnis bus pusiau sukietėjęs, pyragą galite papuošti kapotomis braškėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama