Jogurtinis pyragas be kepimo

Jogurtinis pyragas be kepimo

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Jogurtinis pyragas be kepimo – paprastas, lengvai paruošiamas ir skanus desertas. Svarbiausia, kad jums nereikės nieko kepti! Toks nuostabus desertas labai malonus, o paprastas nekepamo jogurtinio pyrago receptas neabejotinai pravers kiekvienai šeimininkei. Paruošimas neužtrunka, didžioji laiko dalis skiriama sluoksnių sustingimui. Viršutinio sluoksnio galite gaminti įvairias versijas – su skirtingomis uogomis ir sultimis. Tai tikrai patiks visiems, turintiems smaližių.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Trapios tešlos sausainiai
    200 gramų
  • Cukrus
    6 šaukštai
  • Sviestas
    150 gramų
  • Jogurtas
    500 gramų
  • Grietinėlė 33%
    200 gramų
  • Želatina
    20 gramų
  • Braškės
    500 gramų
  • Vanduo
    150 gramų
  • Pienas
    5~6 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sausainius sutrinkite trintuvu, kol jie taps smulkiais trupiniais.
    1. Sausainius sutrinkite trintuvu, kol jie taps smulkiais trupiniais.
  • Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei 2 šaukštais cukraus. Išmaišyti į vienalytę masę.
    2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainių trupiniais bei 2 šaukštais cukraus. Išmaišyti į vienalytę masę.
  • Reklama
  • Gauta masė bus mūsų pyrago pagrindas. Įdėkite jį į spyruoklinę skardą aukštais kraštais. Jei neturite, tai nesvarbu. Imame bet kokį indą,...
    3. Gauta masė bus mūsų pyrago pagrindas. Įdėkite jį į spyruoklinę skardą aukštais kraštais. Jei neturite, tai nesvarbu. Imame bet kokį indą, išklojame maistine plėvele ir naudojame kaip formelę būsimam pyragui. Sudėkite sausainių mišinį į formą, sandariai suspauskite. Galite padaryti plokščią paviršių arba turėti šonus. Tada įdėkite pagrindą į šaldytuvą.
  • Želatiną pamirkykite nedideliame kiekyje šalto vandens ir palikite, kol išbrinks. Tada pusę porcijos želatinos atskieskite karštame piene...
    4. Želatiną pamirkykite nedideliame kiekyje šalto vandens ir palikite, kol išbrinks. Tada pusę porcijos želatinos atskieskite karštame piene ir palikite atvėsti. Tuo tarpu grietinėlę plakite šluotele, kol susidarys tirštos putos.
  • Reklama
  • Sumaišykite jogurtą, plaktą grietinėlę ir cukrų. Cukraus kiekis priklauso nuo to, kiek saldžiai mėgstate savo desertą. Įdėjau 2 šaukštus....
    5. Sumaišykite jogurtą, plaktą grietinėlę ir cukrų. Cukraus kiekis priklauso nuo to, kiek saldžiai mėgstate savo desertą. Įdėjau 2 šaukštus. Atvėsusią želatiną plona srovele supilkite į jogurto mišinį ir atsargiai išmaišykite. Tai galite padaryti naudodami plaktuvą.
  • Iš šaldytuvo išimame pyrago formą ir pilame į ją jogurto-grietinėlės mišinį. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei pageidaujate, miš...
    6. Iš šaldytuvo išimame pyrago formą ir pilame į ją jogurto-grietinėlės mišinį. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei pageidaujate, mišinyje galite paskandinti visas arba susmulkintas uogas.
  • Reklama
  • Iš vandens ir 2 šaukštų cukraus išvirkite sirupą, pakaitinkite ir supilkite likusią išmirkytą želatiną. Susmulkinkite ir išmaišykite trin...
    7. Iš vandens ir 2 šaukštų cukraus išvirkite sirupą, pakaitinkite ir supilkite likusią išmirkytą želatiną. Susmulkinkite ir išmaišykite trintuvu.
  • Kai gauta uogų tyrė atvės ir pradės tirštėti, supilkite ją ant jogurto sluoksnio. Dėmesio – jogurto sluoksnis jau turėtų būti sušalęs! Py...
    8. Kai gauta uogų tyrė atvės ir pradės tirštėti, supilkite ją ant jogurto sluoksnio. Dėmesio – jogurto sluoksnis jau turėtų būti sušalęs! Pyragą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai viršutinis sluoksnis bus pusiau sukietėjęs, pyragą galite papuošti kapotomis braškėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai