Jautienos ritinys orkaitėje

Jautienos ritinys orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Labai paprastas receptas, kurį kiekviena šeimininkė gali paruošti greitai ir be problemų – skani mėsytė, įdaryta špinatais. Išmokite pasigaminti mėsos vyniotini, kuris patiks visai šeimai! Šis įdarytas mėsos vyniotinis yra puikus sotus patiekalas sekmadienio šeimos vakarienei ar pietums. Patiekalas skirtas dviems ar keturiems – su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, keptomis bulvėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta jautiena
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 kiaušinis
  • Špinatai
    2 saujelės
  • Batonas
    3 riekelės
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Džiūvėsėliai
    3 šaukštai
  • Tarkuotas parmezanas
    2 šaukštai
  • Rūkyta dešra
    100 gramų
  • Rūkytas sūris
    150 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia išvirkite špinatus: šviežius arba šaldytus lapus apvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje (3-4 min.), nuspauskite ir atvėsin...
    1. Pirmiausia išvirkite špinatus: šviežius arba šaldytus lapus apvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje (3-4 min.), nuspauskite ir atvėsinkite. Tada iš 1 kiaušinio paruoškite omletą, apkepkite alyvuogių aliejuje ir supjaustykite juostelėmis. Į didelį dubenį suberkite maltą jautieną, tarkuotą parmezaną, žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų, kiaušinį ir piene pamirkyto ir išspausto batono riekeles. Maltą mėsą gerai išmaišykite rankomis.
  • Faršą dėkite ant folijos lakšto ir suformuokite stačiakampį sluoksnį. Ant viršaus uždėkite dešros griežinėlius, tada rūkyto sūrio griežin...
    2. Faršą dėkite ant folijos lakšto ir suformuokite stačiakampį sluoksnį. Ant viršaus uždėkite dešros griežinėlius, tada rūkyto sūrio griežinėlius.
  • Reklama
  • Ant sūrio uždėkite špinatus ir omletą.
    3. Ant sūrio uždėkite špinatus ir omletą.
  • Suformuokite tankų vyniotinį, įsitikinkite, kad niekur neliktų tarpų. Vyniotinį pabarstykite džiūvėsėliais.
    4. Suformuokite tankų vyniotinį, įsitikinkite, kad niekur neliktų tarpų. Vyniotinį pabarstykite džiūvėsėliais.
  • Reklama
  • Perkelkite į kepimo skardą ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius.
    5. Perkelkite į kepimo skardą ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius.
  • Mėsos vyniotinį kepkite įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Vyniotiniui leiskite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite ir p...
    6. Mėsos vyniotinį kepkite įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Vyniotiniui leiskite šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai