Itališkas sūrio pyragas

Itališkas sūrio pyragas

4.5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Noriu su jumis pasidalinti tradiciniu itališko sūrio pyrago receptu visoms progoms. Nieko nėra geriau už minkštą sūrį ir kvapnią traškią tešlą! Itališkam sūrio pyragui paruošti mums prireiks trijų mažų indelių maskarponės ir indelio rikotos, taip pat sausainių trupinių, kaip ir sūrio pyragui. Žiūrėkite žemiau pateiktą receptą.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sausainiai
    1.5 stiklinės
  • Cukrus
    0.25 stiklinės
  • Sviestas
    6 šaukštai
  • Mascarponė
    3 vnt (indeliai)
  • Rikota
    250 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Vanilės ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Susmulkinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su cukrumi ir minkštu sviestu. Gautą masę įspauskite į kepimo formą.
    1. Susmulkinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su cukrumi ir minkštu sviestu. Gautą masę įspauskite į kepimo formą.
  • Mikseriu sumaišykite maskarponę su cukrumi.
    2. Mikseriu sumaišykite maskarponę su cukrumi.
  • Reklama
  • Įberkite žiupsnelį druskos, rikotos ir vanilės sėklų.
    3. Įberkite žiupsnelį druskos, rikotos ir vanilės sėklų.
  • Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite mišinį.
    4. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite mišinį.
  • Reklama
  • Mišinį tolygiai supilkite į formą ant sausainių pagrindo.
    5. Mišinį tolygiai supilkite į formą ant sausainių pagrindo.
  • Pyragą dėkite į iki 170-180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ant grotelių dugno padėkite dubenį su vandeniu, kad skystis sugertų šilumą. Kepki...
    6. Pyragą dėkite į iki 170-180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ant grotelių dugno padėkite dubenį su vandeniu, kad skystis sugertų šilumą. Kepkite apie valandą, kol visa sūrio masė ,,susitrauks,, ir sukietės. Tada šiek tiek atidarykite orkaitės dureles ir leiskite pyragui lėtai atvėsti. Tada galėsite patiekti ant stalo.
  • Reklama
  • Grietinę galite išplakti su cukrumi ir šiuo mišiniu aptepti pyrago viršų. Prieš patiekiant laikykite šaldytuve.
    7. Grietinę galite išplakti su cukrumi ir šiuo mišiniu aptepti pyrago viršų. Prieš patiekiant laikykite šaldytuve.
  • Štai itališko sūrio pyrago skerspjūvis. Gero apetito!
    8. Štai itališko sūrio pyrago skerspjūvis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai