Itališkas sūrio pyragas
4.5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Noriu su jumis pasidalinti tradiciniu itališko sūrio pyrago receptu visoms progoms. Nieko nėra geriau už minkštą sūrį ir kvapnią traškią tešlą! Itališkam sūrio pyragui paruošti mums prireiks trijų mažų indelių maskarponės ir indelio rikotos, taip pat sausainių trupinių, kaip ir sūrio pyragui. Žiūrėkite žemiau pateiktą receptą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sausainiai1.5 stiklinės
-
Cukrus0.25 stiklinės
-
Sviestas6 šaukštai
-
Mascarponė3 vnt (indeliai)
-
Rikota250 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus1 stiklinė
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Susmulkinkite sausainius į trupinius, sumaišykite su cukrumi ir minkštu sviestu. Gautą masę įspauskite į kepimo formą.
-
2. Mikseriu sumaišykite maskarponę su cukrumi.
-
Reklama
-
3. Įberkite žiupsnelį druskos, rikotos ir vanilės sėklų.
-
4. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite mišinį.
-
Reklama
-
5. Mišinį tolygiai supilkite į formą ant sausainių pagrindo.
-
6. Pyragą dėkite į iki 170-180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ant grotelių dugno padėkite dubenį su vandeniu, kad skystis sugertų šilumą. Kepkite apie valandą, kol visa sūrio masė ,,susitrauks,, ir sukietės. Tada šiek tiek atidarykite orkaitės dureles ir leiskite pyragui lėtai atvėsti. Tada galėsite patiekti ant stalo.
-
Reklama
-
7. Grietinę galite išplakti su cukrumi ir šiuo mišiniu aptepti pyrago viršų. Prieš patiekiant laikykite šaldytuve.
-
8. Štai itališko sūrio pyrago skerspjūvis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama