Imbieriniai sausainiai iš ryžių miltų

Imbieriniai sausainiai iš ryžių miltų

5 (1 įvertinimai)

15 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Štai ryžių miltų imbierinių sausainių receptas be glitimo. Jei norite, kad jūsų imbieriniai sausainiai būtų dar sveikesni, cukrų pakeiskite saldikliu arba medumi.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    50 gramų (arba saldiklis, medus)
  • Ryžių miltai
    150 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt (tepimui prieš kepant)
  • Sviestas
    25 gramai
  • Imbieras
    1 arbatinis šaukštelis (sausas)
  • Prieskonių mišinys
    1 arbatinis šaukštelis (kardamonas, muskatas, anyžius, gvazdikėliai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Kiaušinį išplakite su cukrumi (arba saldikliu, medumi).
    2. Kiaušinį išplakite su cukrumi (arba saldikliu, medumi).
  • Reklama
  • Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą.
    3. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą.
  • Atskirame inde ryžių miltus supilkite su sausais prieskoniais ir išmaišykite.
    4. Atskirame inde ryžių miltus supilkite su sausais prieskoniais ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Suberkite mišinį į indą su plaktais kiaušiniais ir viską išmaišykite. Tešla bus trupanti, padarykite iš jos rutulį.
    5. Suberkite mišinį į indą su plaktais kiaušiniais ir viską išmaišykite. Tešla bus trupanti, padarykite iš jos rutulį.
  • Tešlą iškočiokite į 0,8–1 cm storio sluoksnį, geriausia tai padaryti tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių.
    6. Tešlą iškočiokite į 0,8–1 cm storio sluoksnį, geriausia tai padaryti tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių.
  • Reklama
  • Pasinaudokite sausainių formomis ir išpjaukite reikiamas formas.
    7. Pasinaudokite sausainių formomis ir išpjaukite reikiamas formas.
  • Peiliu švelniai perkelkite tešlos gabalėlius į kepimo skardą.
    8. Peiliu švelniai perkelkite tešlos gabalėlius į kepimo skardą.
  • Reklama
  • Prieš kepdami sausainius aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkite imbierinius sausainius 180–200 laipsnių temperatūroje 12–15 minučių. Nesude...
    9. Prieš kepdami sausainius aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkite imbierinius sausainius 180–200 laipsnių temperatūroje 12–15 minučių. Nesudeginkite.
  • Išimkite iš kepimo skardos karštus sausainius.
    10. Išimkite iš kepimo skardos karštus sausainius.
  • Reklama
  • Ryžių miltų imbierinius sausainius galima patiekti be dekoro, galite tiesiog pabarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.
    11. Ryžių miltų imbierinius sausainius galima patiekti be dekoro, galite tiesiog pabarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai