Imbieriniai sausainiai iš ryžių miltų
5 (1 įvertinimai)
15 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Štai ryžių miltų imbierinių sausainių receptas be glitimo. Jei norite, kad jūsų imbieriniai sausainiai būtų dar sveikesni, cukrų pakeiskite saldikliu arba medumi.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus50 gramų (arba saldiklis, medus)
-
Ryžių miltai150 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kiaušinio baltymas1 vnt (tepimui prieš kepant)
-
Sviestas25 gramai
-
Imbieras1 arbatinis šaukštelis (sausas)
-
Prieskonių mišinys1 arbatinis šaukštelis (kardamonas, muskatas, anyžius, gvazdikėliai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Kiaušinį išplakite su cukrumi (arba saldikliu, medumi).
-
Reklama
-
3. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą.
-
4. Atskirame inde ryžių miltus supilkite su sausais prieskoniais ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Suberkite mišinį į indą su plaktais kiaušiniais ir viską išmaišykite. Tešla bus trupanti, padarykite iš jos rutulį.
-
6. Tešlą iškočiokite į 0,8–1 cm storio sluoksnį, geriausia tai padaryti tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių.
-
Reklama
-
7. Pasinaudokite sausainių formomis ir išpjaukite reikiamas formas.
-
8. Peiliu švelniai perkelkite tešlos gabalėlius į kepimo skardą.
-
Reklama
-
9. Prieš kepdami sausainius aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkite imbierinius sausainius 180–200 laipsnių temperatūroje 12–15 minučių. Nesudeginkite.
-
10. Išimkite iš kepimo skardos karštus sausainius.
-
Reklama
-
11. Ryžių miltų imbierinius sausainius galima patiekti be dekoro, galite tiesiog pabarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama