Guliašas katile
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Guliašas teisėtai priklauso vengrų virtuvei, tačiau ruošiamas įvairiose pasaulio šalyse. Jo paruošimo variantų yra daug, tačiau populiariausias išlieka klasikinis guliašo receptas katile. Visais gyvavimo laikais guliašas užėmė garbingą vietą. Jis ruošiamas iš skirtingų mėsų, tačiau daugelis mėgsta iš jautienos. Skerdenos dalys taip pat naudojamos skirtingai. Pavyzdžiui, kazokai pasirinko antinksčių dalį, gaminimo būdai taip pat buvo skirtingi. Kiekvienas receptas yra savaip unikalus, tačiau klasikinis yra populiariausias ir garsiausias.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Pomidorų pasta20 gramų
-
Bulvės2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Druska, prieskoniaipagal skonį
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Žalumynai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami namuose išsivirti guliašą katile, jums reikės minimalaus produktų rinkinio. Šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti ir gaminti mėsą su bulvėmis (kažkas panašaus į azu).
-
2. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir nusiųskite į keptuvę. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Į mėsą siunčiame smulkiai pjaustytus svogūnus ir morkas. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu, šiek tiek sumažindami ugnį.
-
4. Geriau, jei visa ši procedūra būtų atliekama iš karto katile. Bet jei tokio katilo nėra, naudokite indą storu dugnu. Kepimo viduryje įdedame pomidorų pastą (arba pomidorus - jei norite). Šiek tiek paskrudinkite ir užpilkite viską vandeniu.
-
Reklama
-
5. Pasitroškinus jautienai su daržovėmis ant silpnos ugnies, pridėkite kubeliais pjaustytas bulves. Uždenkite ir troškinkite toliau (vidutiniškai tai trunka apie valandą).
-
6. Gaminimo metu galite pajusti nuostabų mėsos aromatą, kurį papildys daržovės ir prieskoninės žolės. Prieš patiekdami galite papuošti guliašą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama