Grybų sriuba
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Shchi – originalios rusiškos virtuvės patiekalas, kaip ir barščiai Ukrainoje. Sriubą gamina namų šeimininkės miestuose ir kaimuose, ji yra maistinga ir skani, visų mėgstama. Yra keletas šio patiekalo paruošimo receptų. Yra liesa kopūstų sriuba tiems, kurie laikosi dietos ar pasninko. Yra riebios ir sočios kopūstų sriubos. Jos ruošiamos mėsos sultinio pagrindu, pridedant grybų. Kopūstų sriubą geriausia patiekti su svogūnų laiškais ir ruginės duonos plutele. Skanus ir sotus patiekalas, patiksiantis daugeliui.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paukštienos sultinys1.5 litro
-
Rauginti kopūstai200 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Bulvės6 vnt
-
Džiovinti grybai30 gramų
-
Švieži grybai30 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Krapaipagal skonį
-
Druskos ir pipirųpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išmirkykite sausus grybus 100 mililitrų verdančio vandens, tada uždėkite ant ugnies ir virkite 5 minutes.
-
2. Kopūstus suberkite į sietelį, tada gerai nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu.
-
Reklama
-
3. Išvirusius grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuplaukite ir susmulkinkite 1 svogūną. Morkas nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Puode su įpiltu saulėgrąžų aliejumi pakepiname svogūnus, grybus, morkas ir raugintus kopūstus. Kepkite 7 minutes. Supilkite mėsos ir grybų sultinį, virkite 20-30 minučių, pagal skonį druskos ir pipirų.
-
4. Šviežius grybus ir antrąjį svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į puodą.
-
Reklama
-
5. Nulupkite ir išvirkite bulves, kol suminkštės, šiek tiek sutrinkite šakute ir sudėkite į puodą su likusiais ingredientais. Taip pat galite įpilti vandens iš bulvių. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus, suberkite į kopūstų sriubą, pagal skonį įberkite druskos ir uždengę dangtį virkite 5 minutes. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama