Grybų padažas

Grybų padažas

4 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Grybų padažo gaminimo receptas, puikiai tinkantis prie daržovių, mėsos ir vištienos patiekalų.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pievagrybiai
    400~450 gramų
  • Askaloniniai česnakai
    3 vnt
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Grietinėlė
    1 puodelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Galite nulupti grybus.
    1. Paruoškite ingredientus. Galite nulupti grybus.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Grybus supjaustykite ir suberkite į svogūnus.
    3. Grybus supjaustykite ir suberkite į svogūnus.
  • Grybus kepkite apie 15-20 minučių, kad išsiskirtų sultys.
    4. Grybus kepkite apie 15-20 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Tada jums reikės maišytuvo arba virtuvės kombaino. Grybus atvėsinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
    5. Tada jums reikės maišytuvo arba virtuvės kombaino. Grybus atvėsinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.
  • Įdėkite 2 valgomus šaukštus grietinės ir druskos pagal skonį.
    6. Įdėkite 2 valgomus šaukštus grietinės ir druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Įpilkite 1 puodelį grietinėlės.
    7. Įpilkite 1 puodelį grietinėlės.
  • Uždarykite dangtį ir įjunkite maišytuvą.
    8. Uždarykite dangtį ir įjunkite maišytuvą.
  • Reklama
  • Kai mišinys taps tyrės konsistencijos, supilkite padažą į puodą.
    9. Kai mišinys taps tyrės konsistencijos, supilkite padažą į puodą.
  • Įpilkite likusios grietinėlės. Kuo mažiau grietinėlės dėsite, tuo padažas bus tirštesnis.
    10. Įpilkite likusios grietinėlės. Kuo mažiau grietinėlės dėsite, tuo padažas bus tirštesnis.
  • Reklama
  • Padėkite puodą ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kai tik padažas pradeda virti, nukelkite nuo ugnies.
    11. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kai tik padažas pradeda virti, nukelkite nuo ugnies.
  • Padažas paruoštas. Gero apetito.
    12. Padažas paruoštas. Gero apetito.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai