Grybų kreminė sriuba su pievagrybiais ir grietinėle

Grybų kreminė sriuba su pievagrybiais ir grietinėle

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Nežinai ką gaminti pietums? Tuomet siūlau jums puikią recepto idėją, kaip iš pievagrybių su grietinėle išvirti grybų kreminę sriubą. Patiekalas skanus, aromatingas ir be jokio vargo! Šią gana švelnią, vidutiniškai sočią kreminę grybų sriubą, gaminamą iš pievagrybių su grietinėle, prieš patiekiant galima papildyti šviežiomis žolelėmis ir skrebučiais. Pats receptas gana paprastas, todėl jį nesunkiai gali pakartoti net naujokas virtuvėje.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grybai
    500 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Bulvės
    2~3 vnt
  • Grietinėlė
    500 mililitrų
  • Sviestas
    2 šaukštai (+ 50 gramų)
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Pienas
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
    1. Pirmiausia grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Į keptuvę supilkite sviestą ir augalinį aliejų. Kai jis tinkamai atšils, suberkite svogūną ir pakepinkite iki skaidrumo. Taip pat, jei no...
    2. Į keptuvę supilkite sviestą ir augalinį aliejų. Kai jis tinkamai atšils, suberkite svogūną ir pakepinkite iki skaidrumo. Taip pat, jei norite, galite naudoti porą skiltelių česnako. Tada į keptuvę sudėkite grybus.
  • Reklama
  • Tuo metu nulupkite ir supjaustykite kubeliais bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įpilkite druskos pagal skonį ir virk...
    3. Tuo metu nulupkite ir supjaustykite kubeliais bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įpilkite druskos pagal skonį ir virkite ant vidutinės ugnies.
  • Atskirame puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėl skonio įberkite muskato riešuto. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad nesusi...
    4. Atskirame puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėl skonio įberkite muskato riešuto. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
  • Reklama
  • Plona srovele supilkite pieną, toliau maišydami. Jei norite, įberkite šiek tiek druskos ir žiupsnelį pipirų. Virkite iki tirštumo.
    5. Plona srovele supilkite pieną, toliau maišydami. Jei norite, įberkite šiek tiek druskos ir žiupsnelį pipirų. Virkite iki tirštumo.
  • Iškeptus grybus sudėkite į puodą. Virkite juos porą minučių, tada nukelkite nuo ugnies. Dalį skysčio nupilkite ir sutrinkite trintuvu iki...
    6. Iškeptus grybus sudėkite į puodą. Virkite juos porą minučių, tada nukelkite nuo ugnies. Dalį skysčio nupilkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Įpilkite skysčio pagal poreikį.
  • Reklama
  • Grąžinkite sriubą į puodą, supilkite padažą ir supilkite grietinėlę. Ant vidutinės ugnies dar porą minučių troškinkite kreminę grybų sriu...
    7. Grąžinkite sriubą į puodą, supilkite padažą ir supilkite grietinėlę. Ant vidutinės ugnies dar porą minučių troškinkite kreminę grybų sriubą. Tai viskas, galite patiekti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai