Grybai su kiauliena orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
9 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Mėsos ir grybų derinys patinka daugeliui. Net nepatyrusi šeimininkė tokiu patiekalu galės pradžiuginti ir nustebinti savo artimuosius. Žinoma, galite būti kūrybingi ir gaminti suktinukus ar į patiekalą įdėti daugiau daržovių, tada jis bus skanesnis, tačiau šis receptas yra lengviausias ir greičiausias. Grybai maisto ruošimui gali būti vartojami tiek švieži, tiek šaldyti. Vištiena taip pat gali būti naudojama kaip mėsa, bet tada ji gali pasirodyti šiek tiek sausa (kad to išvengtumėte, naudojami pomidorai).
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena0,6 kilogramo
-
Grybai300 gramų
-
Sūris300 gramų
-
Majonezas6 šaukštai
-
Sojų padažas100 mililitrų
-
Saulėgrąžų aliejuspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais, suvyniokite į plėvelę ir šiek tiek pamuškite, svarbiausia nepersistengti.
-
2. Mėsą sudėkite į dubenį, užpilkite sojos padažu, taip ji pasiims reikiamą druską ir taps švelni bei sultinga.
-
Reklama
-
3. Atšildykite šaldytus grybus, tada virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 30 min.), tada sumeskite į kiaurasamtį, kad pašalintumėte skysčio perteklių.
-
4. Sūrį stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą ištepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite kiaulienos gabalėlius, ant viršaus uždėkite grybų, o tada sūrio su majonezu.
-
6. Dėkite mėsą į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje, kepkite, kol visiškai iškeps (kai sūris paruduos). Mėsos iš karto nekeliame iš kepimo skardos, kitaip ji subyrės, paliks 10-15 minučių ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama