Gruziniškos salotos su baklažanais

Gruziniškos salotos su baklažanais

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Tai ryškios daržovių salotos, į kurias dedama daug žalumynų ir prieskonių. Skonis fantastiškas! Žemiau pateiksiu išsamų aprašymą, kaip pasigaminti gruziniškas baklažanų salotas. Salotas galima patiekti dar šiltas, tik paskutinį pakepinkite baklažaną. Vietoj įprasto svogūno galite naudoti violetinį saldųjį, taip salotos bus dar ryškesnės. Šios salotos gali būti patiekiamos kaip šventinis patiekalas ir ruošiamos kasdienei vakarienei.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baklažanas
    1 vnt
  • Vyšniniai pomidorai
    6~10 vnt
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Žalumynai
    1/2 sija (krapai, petražolės)
  • Bazilikas
    4~5 vnt (šakelės)
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Chmeli
    suneli
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Baklažanus nuplaukite, tada supjaustykite pusės centimetro griežinėliais. Tada kiekvieną apskritimą vėl perpjaukite per pusę. Pasūdykite ...
    2. Baklažanus nuplaukite, tada supjaustykite pusės centimetro griežinėliais. Tada kiekvieną apskritimą vėl perpjaukite per pusę. Pasūdykite ir palikite 30 minučių.
  • Reklama
  • Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais, papriką supjaustykite pusžiedžiais, svogūną susmulkinkite kubeliais.
    3. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais, papriką supjaustykite pusžiedžiais, svogūną susmulkinkite kubeliais.
  • Nuluptą česnaką ir žoleles smulkiai supjaustykite peiliu.
    4. Nuluptą česnaką ir žoleles smulkiai supjaustykite peiliu.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite baklažanus. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tada perkelkite...
    5. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite baklažanus. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  • Sumaišykite visas daržoves viename dubenyje. Salotas aptepkite aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite.
    6. Sumaišykite visas daržoves viename dubenyje. Salotas aptepkite aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Gruziniškos baklažanų salotos paruoštos, mėgaukitės maistu!
    7. Gruziniškos baklažanų salotos paruoštos, mėgaukitės maistu!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai