Greiti čeburekai
3.7 (17 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Kas nemėgsta čeburekų? Plona, sluoksniuota tešla, karštas sultingas įdaras. Visiems tai patinka, bet gaminti yra sunku. Tačiau šis receptas yra priešingas. Paskubėkite gaminti čeburekus! Anksčiau, mano nuomone, čeburekai buvo kažkas siaubingai sudėtingo. Ir viskas pasirodė taip paprasta, kad pradedantysis susidorotų. O tešlą galima minkyti šakute, ir visai įmanoma išsiversti be miltų suspensijos ore.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai3 stiklinė (talpa 250 ml)
-
Vanduo120 ml
-
Margarinas125 gramų
-
Malta mėsa500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, išmaišykite. Supilkite vandenį ir greitai gerai išmaišykite šakute, kad neliktų gumuliukų.
-
2. Margariną pakaitinkite iki užvirimo, plona srovele supilkite į dubenį su tešla, gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Tešlą gerai išminkykite, suformuokite rutulį, sudėkite į maišelį. Įdėkite pakuotę į šaldytuvą pusvalandžiui.
-
4. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite žalumynus, smulkiai supjaustykite.
-
6. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, įberkite druskos, pipirų. Gerai išmaišykite. Į maltą mėsą suberkite smulkintus žalumynus, šiek tiek vandens. Sumaišykite.
-
Reklama
-
7. Po pusvalandžio, kai tik bus paruoštas faršas, paimkite tešlą, padalinkite į 16 dalių, iš jų suformuokite 16 rutuliukų.
-
8. Iš kiekvieno rutuliuko iškočiokite po ploną blyną, į centrą dėkite po šaukštą maltos mėsos ir pagaminkite čebureką.
-
Reklama
-
9. Į keptuvę negailėdami supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Kepkite čeburekus iki auksinės rudos spalvos. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.7/5 (17 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama