Greitas saldus moliūgų pyragas su kefyru

Greitas saldus moliūgų pyragas su kefyru

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šis greitas, saldus moliūgų pyragas yra paprastas naminis skanėstas, pasižymintis ryškiu aromatu ir subtilia tekstūra. Kefyro tešla suteikia pyragui purumo ir gaivumo, o moliūgas suteikia subtilaus saldumo ir gražios auksinės spalvos. Jis puikiai tinka su arbata arba pusryčiams. Mano silikoninė forma yra 20 cm skersmens.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Manų kruopos
    160 gramų
  • Kefyras
    250 mililitrų
  • Kefyras
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Moliūgas
    150 gramų (išvalytas)
  • Miltai
    150 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Supilkite kefyrą į didelį dubenį ir suberkite manų kruopas.
    2. Supilkite kefyrą į didelį dubenį ir suberkite manų kruopas.
  • Reklama
  • Kruopščiai sumaišykite, kol ingredientai visiškai susimaišys, ir palikite 20–30 minučių, kad išbrinktų.
    3. Kruopščiai sumaišykite, kol ingredientai visiškai susimaišys, ir palikite 20–30 minučių, kad išbrinktų.
  • Nulupkite moliūgo gabalėlį, išimkite sėklas ir atmatuokite reikiamą minkštimo kiekį (150 gramų). Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Nulupkite moliūgo gabalėlį, išimkite sėklas ir atmatuokite reikiamą minkštimo kiekį (150 gramų). Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės (apie 15 minučių nuo skysčio užvirimo momento).
    5. Sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės (apie 15 minučių nuo skysčio užvirimo momento).
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
    6. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios, lengvos masės, į šią masę supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išplakite.
    7. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios, lengvos masės, į šią masę supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išplakite.
  • Išvirtus moliūgo gabalėlius su nedideliu kiekiu sultinio (2–3 šaukštus) sudėkite į trintuvo dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.
    8. Išvirtus moliūgo gabalėlius su nedideliu kiekiu sultinio (2–3 šaukštus) sudėkite į trintuvo dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite moliūgų tyrę su išplaktais kiaušiniais. Išmaišykite mentele.
    9. Į dubenį sudėkite moliūgų tyrę su išplaktais kiaušiniais. Išmaišykite mentele.
  • Į šį mišinį įpilkite kefyre mirkytų manų kruopų.
    10. Į šį mišinį įpilkite kefyre mirkytų manų kruopų.
  • Reklama
  • Maišykite, kol mišiniai visiškai susijungs.
    11. Maišykite, kol mišiniai visiškai susijungs.
  • Persijokite miltus.
    12. Persijokite miltus.
  • Maišykite, kol gausite vienalytę, tirštą, klampią tešlą, kuri lėtai, juostelėmis krenta nuo šaukšto.
    13. Maišykite, kol gausite vienalytę, tirštą, klampią tešlą, kuri lėtai, juostelėmis krenta nuo šaukšto.
  • Reklama
  • Supilkite tešlą į kepimo formą. Aš naudoju silikoninę kepimo formą, todėl jos netepiu riebalais ir neiškloju kepimo popieriumi. Kepkite p...
    14. Supilkite tešlą į kepimo formą. Aš naudoju silikoninę kepimo formą, todėl jos netepiu riebalais ir neiškloju kepimo popieriumi. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
  • Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite. Skanaus!
    15. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai