Greitas saldus moliūgų pyragas su kefyru
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis greitas, saldus moliūgų pyragas yra paprastas naminis skanėstas, pasižymintis ryškiu aromatu ir subtilia tekstūra. Kefyro tešla suteikia pyragui purumo ir gaivumo, o moliūgas suteikia subtilaus saldumo ir gražios auksinės spalvos. Jis puikiai tinka su arbata arba pusryčiams. Mano silikoninė forma yra 20 cm skersmens.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos160 gramų
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kefyras100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Moliūgas150 gramų (išvalytas)
-
Miltai150 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Supilkite kefyrą į didelį dubenį ir suberkite manų kruopas.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai sumaišykite, kol ingredientai visiškai susimaišys, ir palikite 20–30 minučių, kad išbrinktų.
-
4. Nulupkite moliūgo gabalėlį, išimkite sėklas ir atmatuokite reikiamą minkštimo kiekį (150 gramų). Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės (apie 15 minučių nuo skysčio užvirimo momento).
-
6. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
-
Reklama
-
7. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios, lengvos masės, į šią masę supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išplakite.
-
8. Išvirtus moliūgo gabalėlius su nedideliu kiekiu sultinio (2–3 šaukštus) sudėkite į trintuvo dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Į dubenį sudėkite moliūgų tyrę su išplaktais kiaušiniais. Išmaišykite mentele.
-
10. Į šį mišinį įpilkite kefyre mirkytų manų kruopų.
-
Reklama
-
11. Maišykite, kol mišiniai visiškai susijungs.
-
12. Persijokite miltus.
-
13. Maišykite, kol gausite vienalytę, tirštą, klampią tešlą, kuri lėtai, juostelėmis krenta nuo šaukšto.
-
Reklama
-
14. Supilkite tešlą į kepimo formą. Aš naudoju silikoninę kepimo formą, todėl jos netepiu riebalais ir neiškloju kepimo popieriumi. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
-
15. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama