Greitas saldus moliūgų pyragas su kefyru
3.3 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis greitas, saldus moliūgų pyragas yra paprastas naminis skanėstas, pasižymintis ryškiu aromatu ir subtilia tekstūra. Kefyro tešla suteikia pyragui purumo ir gaivumo, o moliūgas suteikia subtilaus saldumo ir gražios auksinės spalvos. Jis puikiai tinka su arbata arba pusryčiams. Mano silikoninė forma yra 20 cm skersmens.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos160 gramų
-
Kefyras250 mililitrų
-
Kefyras100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Moliūgas150 gramų (išvalytas)
-
Miltai150 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Supilkite kefyrą į didelį dubenį ir suberkite manų kruopas. -
Reklama
-
3. Kruopščiai sumaišykite, kol ingredientai visiškai susimaišys, ir palikite 20–30 minučių, kad išbrinktų. -
4. Nulupkite moliūgo gabalėlį, išimkite sėklas ir atmatuokite reikiamą minkštimo kiekį (150 gramų). Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais. -
Reklama
-
5. Sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol suminkštės (apie 15 minučių nuo skysčio užvirimo momento). -
6. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų. -
Reklama
-
7. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios, lengvos masės, į šią masę supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išplakite. -
8. Išvirtus moliūgo gabalėlius su nedideliu kiekiu sultinio (2–3 šaukštus) sudėkite į trintuvo dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės. -
Reklama
-
9. Į dubenį sudėkite moliūgų tyrę su išplaktais kiaušiniais. Išmaišykite mentele. -
10. Į šį mišinį įpilkite kefyre mirkytų manų kruopų. -
Reklama
-
11. Maišykite, kol mišiniai visiškai susijungs. -
12. Persijokite miltus. -
13. Maišykite, kol gausite vienalytę, tirštą, klampią tešlą, kuri lėtai, juostelėmis krenta nuo šaukšto. -
Reklama
-
14. Supilkite tešlą į kepimo formą. Aš naudoju silikoninę kepimo formą, todėl jos netepiu riebalais ir neiškloju kepimo popieriumi. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes. -
15. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.3/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















