Gervuogių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Ar prinokusios gervuogės? Iškepkite skanų pyragą! Švelni varškės tešla ir traški kreminė-cukringa plutelė patiks visiems! Žinoma, tokį pyragą galima išsikepti su mėgstamomis uogomis ar vaisiais. Atkreipkite dėmesį į receptą ir mėgaukitės gaminimu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Gervuogės1 stiklinės (stiklinė 250 ml.)
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus1 stiklinė (stiklinė 250 ml.)
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Miltai1.5 stiklinės (stiklinė 250 ml.)
-
Varškė180 gramų
-
Kepimo milteliai10 gramų
-
Krakmolas2 šaukštai
-
Grietinėlė150 mililitrai (33% riebumo)
-
Smulkinti migdolai2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Du kiaušinius išplakite su puse cukraus. Palaipsniui įpilkite augalinio aliejaus, toliau plakite iki purumo.
-
Reklama
-
3. Ant viršaus persijokite miltus su kepimo milteliais ir įpilkite 100 ml. grietinėlės. Greitai, bet švelniai išmaišykite.
-
4. Suberkite varškę ir vėl lengvai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą.
-
6. Gervuoges pabarstykite krakmolu ir dėkite ant tešlos.
-
Reklama
-
7. Likusį kiaušinį išplakite su cukrumi, palikdami du šaukštus. Įpilkite likusios grietinėlės ir išmaišykite.
-
8. Kiaušinių masę užpilkite ant uogų. Pabarstykite migdolais ir likusiais dviem šaukštais cukraus.
-
Reklama
-
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes, kol viršus apskrus, o vidus išdžius.
-
10. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite pyragą šiltą.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama