Džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Beveik visi mėgsta saldumynus, o jei desertas yra sveikas, jį reikėtų gaminti dažniau. Būtent toks yra džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai. Į batonėlius galite dėti bet kokių džiovintų vaisių ir riešutų pagal savo skonį. Prieš pjaustydami džiovintus vaisius būtinai išdžiovinkite, kitaip masė bus žalia ir prastai išlaikys formą. Šie batonėliai puikiai atkuria imunitetą ir yra puiki pagalba organizmui, ypač pavasarį. Medus yra gana alergizuojantis produktas, todėl jį galima pakeisti cukrumi ar kitu tirštu sirupu.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Džiovinti vaisiai300 gramų (razinos, džiovinti abrikosai, slyvos)
-
Riešutai100 gramų
-
Medus100 gramų
-
Citrinos žievelė1/2 arbatinio šaukštelio
-
Citrinų sultys1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus džiovintų vaisių ir riešutų batonėliams gaminti. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad išdžiūtų.
-
2. Riešutus susmulkinkite arba susmulkinkite blenderiu iki norimos konsistencijos ir suberkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Citriną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu, nuvalykite ir nutarkuokite žievelę. Įdėkite ją į riešutų dubenį.
-
4. Džiovintus vaisius suberkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite, suberkite į dubenį su riešutais ir žievele.
-
Reklama
-
5. Į dubenį supilkite citrinos sultis ir supilkite medų, viską gerai išmaišykite.
-
6. Kepimo indą ar kitus tinkamus indus uždenkite plėvele ir išdėliokite gautą masę, sandariai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad masė sutirštėtų. Tada supjaustykite batonėlius gabalėliais ir patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama