Džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai

Džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Beveik visi mėgsta saldumynus, o jei desertas yra sveikas, jį reikėtų gaminti dažniau. Būtent toks yra džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai. Į batonėlius galite dėti bet kokių džiovintų vaisių ir riešutų pagal savo skonį. Prieš pjaustydami džiovintus vaisius būtinai išdžiovinkite, kitaip masė bus žalia ir prastai išlaikys formą. Šie batonėliai puikiai atkuria imunitetą ir yra puiki pagalba organizmui, ypač pavasarį. Medus yra gana alergizuojantis produktas, todėl jį galima pakeisti cukrumi ar kitu tirštu sirupu.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Džiovinti vaisiai
    300 gramų (razinos, džiovinti abrikosai, slyvos)
  • Riešutai
    100 gramų
  • Medus
    100 gramų
  • Citrinos žievelė
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus džiovintų vaisių ir riešutų batonėliams gaminti. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir padėkit...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus džiovintų vaisių ir riešutų batonėliams gaminti. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad išdžiūtų.
  • Riešutus susmulkinkite arba susmulkinkite blenderiu iki norimos konsistencijos ir suberkite į dubenį.
    2. Riešutus susmulkinkite arba susmulkinkite blenderiu iki norimos konsistencijos ir suberkite į dubenį.
  • Reklama
  • Citriną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu, nuvalykite ir nutarkuokite žievelę. Įdėkite ją į riešutų dubenį.
    3. Citriną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu, nuvalykite ir nutarkuokite žievelę. Įdėkite ją į riešutų dubenį.
  • Džiovintus vaisius suberkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite, suberkite į dubenį su riešutais ir žievele.
    4. Džiovintus vaisius suberkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite, suberkite į dubenį su riešutais ir žievele.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite citrinos sultis ir supilkite medų, viską gerai išmaišykite.
    5. Į dubenį supilkite citrinos sultis ir supilkite medų, viską gerai išmaišykite.
  • Kepimo indą ar kitus tinkamus indus uždenkite plėvele ir išdėliokite gautą masę, sandariai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą bent porai v...
    6. Kepimo indą ar kitus tinkamus indus uždenkite plėvele ir išdėliokite gautą masę, sandariai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad masė sutirštėtų. Tada supjaustykite batonėlius gabalėliais ir patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai