Drėgnas citrinų pyragas
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Subtilus, nuostabiai kvapnus, drėgnas – citrininis pyragas. Jis gaminamas paprastai, iš pačių paprasčiausių produktų, ir dėl to gausite prašmatnų desertą, kurį galėsite patiekti ant šventinio stalo. Drėgnas citrininis pyragas, paruoštas pagal šį receptą, yra labai minkštas ir purus. Jei mėgstate paprastus ir skanius naminius pyragus, tuomet šis kekso receptas tikrai jums. Išbandykite, skanu ir lengva!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Aliejus100 mililitrų
-
Pienas100 mililitrų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus150 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Kepimo milteliai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, jie turi būti kambario temperatūros.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Plakite mikseriu iki baltumo.
-
Reklama
-
3. Į išplaktus kiaušinius supilkite pieną ir augalinį aliejų. Dar kartą išmaišykite.
-
4. Įdėkite vienos citrinos tarkuotą žievelę ir įspauskite sulčių.
-
Reklama
-
5. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
-
6. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
-
Reklama
-
7. Tešlą perkelkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
-
8. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Papuoškite kaip norite. Galima užpilti citrinos sulčių, cukraus ir vandens sirupu arba užpilti citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu. Iešmeliu subadykite pyragą ir užpilkite sirupu arba glaistu.
-
Reklama
-
9. Tortą atvėsinkite ir patiekite.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama