Drėgnas citrinų pyragas

Drėgnas citrinų pyragas

5 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Subtilus, nuostabiai kvapnus, drėgnas – citrininis pyragas. Jis gaminamas paprastai, iš pačių paprasčiausių produktų, ir dėl to gausite prašmatnų desertą, kurį galėsite patiekti ant šventinio stalo. Drėgnas citrininis pyragas, paruoštas pagal šį receptą, yra labai minkštas ir purus. Jei mėgstate paprastus ir skanius naminius pyragus, tuomet šis kekso receptas tikrai jums. Išbandykite, skanu ir lengva!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Aliejus
    100 mililitrų
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    150 vnt
  • Citrina
    1 vnt
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus, jie turi būti kambario temperatūros.
    1. Paruoškite visus ingredientus, jie turi būti kambario temperatūros.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Plakite mikseriu iki baltumo.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Plakite mikseriu iki baltumo.
  • Reklama
  • Į išplaktus kiaušinius supilkite pieną ir augalinį aliejų. Dar kartą išmaišykite.
    3. Į išplaktus kiaušinius supilkite pieną ir augalinį aliejų. Dar kartą išmaišykite.
  • Įdėkite vienos citrinos tarkuotą žievelę ir įspauskite sulčių.
    4. Įdėkite vienos citrinos tarkuotą žievelę ir įspauskite sulčių.
  • Reklama
  • Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
    5. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
  • Išmaišykite iki vientisos tešlos.
    6. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
  • Reklama
  • Tešlą perkelkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
    7. Tešlą perkelkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
  • Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Papuoškite kaip norite. Galima užpilti citrinos sulčių, cukraus ir vandens sirupu arba užpilti c...
    8. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Papuoškite kaip norite. Galima užpilti citrinos sulčių, cukraus ir vandens sirupu arba užpilti citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu. Iešmeliu subadykite pyragą ir užpilkite sirupu arba glaistu.
  • Reklama
  • Tortą atvėsinkite ir patiekite.
    9. Tortą atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai