Dilgėlių sriuba

Dilgėlių sriuba

5 (1 įvertinimai)

2-3 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Dilgėlė yra gerai žinomas vitaminų šaltinis. Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens žali raižyti dilgėlių lapai pasiruošę pasidalinti su jumis savo privalumais. Virkite dilgėlių sriubas – tai lengva ir sveika! Karštomis vasaromis sriuboms ruošti ieškokite šviežių dilgėlių ūglių su gležna lapija. Karštyje dilgėlių sriubą patogiau virti vandenyje, tada ją galima valgyti šaltą. Beje, virtus kiaušinius geriau supjaustyti kubeliais šaltoje sriuboje. Sriubą su dilgėlėmis galite pagardinti ne tik grietine, bet ir šviežia grietinėle. Išbandykite ir būkite sveiki!

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Dilgėlės
    1 ryšelis
  • Bulvės
    2~3 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnų laiškai
    2~3 vnt (šakelės)
  • Krapai
    1/2 ryšulio
  • Petražolės
    3~4 vnt (šakelės)
  • Kietai virti kiaušiniai
    2~3 vnt
  • Vanduo arba sultinys
    1,5 litro
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Supjaustykite bulves ir morkas, kaip jums patinka, ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
    2. Supjaustykite bulves ir morkas, kaip jums patinka, ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Kol verda daržovės, pasirūpinkime dilgėlėmis. Jauną lapiją nupjaukite nuo šakų - dirbkite su pirštinėmis! Sudėkite į dubenį ir užpilkite ...
    3. Kol verda daržovės, pasirūpinkime dilgėlėmis. Jauną lapiją nupjaukite nuo šakų - dirbkite su pirštinėmis! Sudėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  • Dilgėlę sudedame į kiaurasamtį arba sietelį ir leidžiame vandeniui nutekėti. Dabar jau galima pjaustyti, nebedega.
    4. Dilgėlę sudedame į kiaurasamtį arba sietelį ir leidžiame vandeniui nutekėti. Dabar jau galima pjaustyti, nebedega.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus. Krapai čia yra pagrindiniai.
    5. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Krapai čia yra pagrindiniai.
  • Į puoda su bulvėmis ir morkomis įberkite druskos.
    6. Į puoda su bulvėmis ir morkomis įberkite druskos.
  • Reklama
  • Į verdančią sriubą įdėkite dilgėlių ir virkite 2 minutes.
    7. Į verdančią sriubą įdėkite dilgėlių ir virkite 2 minutes.
  • Sudėkite žalumynus ir išjunkite ugnį. Leiskite pastovėti uždengus dangčiu 10 minučių.
    8. Sudėkite žalumynus ir išjunkite ugnį. Leiskite pastovėti uždengus dangčiu 10 minučių.
  • Reklama
  • Sriubą supilstykite į lėkštes ir patiekite su per pusę perpjautu kiaušiniu ir šviežia grietine.
    9. Sriubą supilstykite į lėkštes ir patiekite su per pusę perpjautu kiaušiniu ir šviežia grietine.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai