Dilgėlių sriuba
5 (1 įvertinimai)
2-3 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Dilgėlė yra gerai žinomas vitaminų šaltinis. Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens žali raižyti dilgėlių lapai pasiruošę pasidalinti su jumis savo privalumais. Virkite dilgėlių sriubas – tai lengva ir sveika! Karštomis vasaromis sriuboms ruošti ieškokite šviežių dilgėlių ūglių su gležna lapija. Karštyje dilgėlių sriubą patogiau virti vandenyje, tada ją galima valgyti šaltą. Beje, virtus kiaušinius geriau supjaustyti kubeliais šaltoje sriuboje. Sriubą su dilgėlėmis galite pagardinti ne tik grietine, bet ir šviežia grietinėle. Išbandykite ir būkite sveiki!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Dilgėlės1 ryšelis
-
Bulvės2~3 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnų laiškai2~3 vnt (šakelės)
-
Krapai1/2 ryšulio
-
Petražolės3~4 vnt (šakelės)
-
Kietai virti kiaušiniai2~3 vnt
-
Vanduo arba sultinys1,5 litro
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Supjaustykite bulves ir morkas, kaip jums patinka, ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Kol verda daržovės, pasirūpinkime dilgėlėmis. Jauną lapiją nupjaukite nuo šakų - dirbkite su pirštinėmis! Sudėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
-
4. Dilgėlę sudedame į kiaurasamtį arba sietelį ir leidžiame vandeniui nutekėti. Dabar jau galima pjaustyti, nebedega.
-
Reklama
-
5. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Krapai čia yra pagrindiniai.
-
6. Į puoda su bulvėmis ir morkomis įberkite druskos.
-
Reklama
-
7. Į verdančią sriubą įdėkite dilgėlių ir virkite 2 minutes.
-
8. Sudėkite žalumynus ir išjunkite ugnį. Leiskite pastovėti uždengus dangčiu 10 minučių.
-
Reklama
-
9. Sriubą supilstykite į lėkštes ir patiekite su per pusę perpjautu kiaušiniu ir šviežia grietine.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama