Keptos vištienos blauzdelės
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Keptos vištienos blauzdelės gali būti soti vakarienė didelei kompanijai arba kaip gardus užkandis prie putojančio alaus. Bet kokiu atveju šį skanėstą pasigaminti tikrai verta! Šis užkandis patiks absoliučiai visiems. Kad išvengtumėte riebalų pertekliaus, prieš patiekdami padėkite jas ant popierinių rankšluosčių. Jie sugers nereikalingą aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos blauzdelės4 kilogramai
-
Džiūvėsėliai300 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kvietiniai miltai90 gramų
-
Prieskoniai5 gramai
-
Druska5 gramai
-
Augalinis aliejus200 gramų
-
Česnakai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite vištienos blauzdeles ir nusausinkite rankšluosčiais. Tada suberkite jas į didelį dubenį, suberkite prieskonius, druską, nuluptą ir išspaustą česnaką. Išmaišykite.
-
2. Kiekvieną blauzdelę apibarstykite miltais, kad tešla gerai priliptų.
-
Reklama
-
3. Dabar išplakite kiaušinius su trupučiu vandens ir supilkite džiūvėsėlius į dubenį. Kiekvieną blauzdelę pirmiausia pamerkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius. Atlikite tai tris kartus su kiekviena blauzdele.
-
4. Į puodą arba gruzdintuvą supilkite bekvapį augalinį aliejų. Šildykite jį kiek įmanoma. Kiekvieną blauzdelę įmerkite į aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Iškepus išdėliokite blauzdeles ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite penkiolika minučių, kol visiškai iškeps.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama