Cukruotas obuolių pyragas

Cukruotas obuolių pyragas

5 (2 įvertinimai)

2-4

Porcijos

50 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Noriu pasidalinti labai skaniu ir paprastu obuolių pyragu. Ypatinga šio kepinio savybė – iškepusį pyragą dengianti cukraus plutelė. Šis desertas yra tikras skanėstas tiems, kurie mėgsta smaližiauti. Cukruotas obuolių pyragas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Verta apsvarstyti vieną dalyką. Obuolius reikia supjaustyti stambiais griežinėliais. Jei obuoliai bus mažais griežinėliais, jie ištirps tešloje ir jų skonis nebus juntamas. Taip pat verta paminėti, kad obuolius reikėtų rinktis saldžiarūgščias veisles.

Receptai pagal ingridientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 vnt(vidutinio dydžio)
  • Grietinė
    200 gramų (25% riebumo)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    180~200 gramų
  • Rudasis cukrus
    2~3 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kaip pagaminti

  • Cukruotas obuolių pyragas
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    2. Dubenyje sumaišykite grietinę ir soda. Išmaišykite. Palikite 5 minutes.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    3. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 200 gramų cukraus.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    4. Plakite mikseriu iki purumo, baltumo.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    5. Grietinę sumaišykite su plaktais kiaušiniais. Vėl išplakite.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    6. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Tešla turi būti tiršta, vienalytė, bet vis tiek purios konsistencijos.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    7. Paruoškite savo obuolius. Nulupkite, išimkite sėklų ankštį. Supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    8. Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. 1/2 dalį tešlos supilkite į formą. Ant viršaus paskleiskite obuolius.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    9. Likusia tešla užpildykite obuolių sluoksnį. Tešlą pabarstykite ruduoju cukrumi. Indą su tešla pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-35 minutėms. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    10. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Ar iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    11. Tada švelniai perkelkite ant lentos ir palikite visiškai atvėsti.
  • Cukruotas obuolių pyragas
    12. Prieš patiekdami supjaustykite gabaliukais ir patiekite. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai