Cukruotas obuolių pyragas

Cukruotas obuolių pyragas

3.6 (3 įvertinimai)

2-4 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Noriu pasidalinti labai skaniu ir paprastu obuolių pyragu. Ypatinga šio kepinio savybė – iškepusį pyragą dengianti cukraus plutelė. Šis desertas yra tikras skanėstas tiems, kurie mėgsta smaližiauti. Cukruotas obuolių pyragas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Verta apsvarstyti vieną dalyką. Obuolius reikia supjaustyti stambiais griežinėliais. Jei obuoliai bus mažais griežinėliais, jie ištirps tešloje ir jų skonis nebus juntamas. Taip pat verta paminėti, kad obuolius reikėtų rinktis saldžiarūgščias veisles.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 vnt(vidutinio dydžio)
  • Grietinė
    200 gramų (25% riebumo)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    180~200 gramų
  • Rudasis cukrus
    2~3 šaukštai
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai tešlai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite grietinę ir soda. Išmaišykite. Palikite 5 minutes.
    2. Dubenyje sumaišykite grietinę ir soda. Išmaišykite. Palikite 5 minutes.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 200 gramų cukraus.
    3. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 200 gramų cukraus.
  • Plakite mikseriu iki purumo, baltumo.
    4. Plakite mikseriu iki purumo, baltumo.
  • Reklama
  • Grietinę sumaišykite su plaktais kiaušiniais. Vėl išplakite.
    5. Grietinę sumaišykite su plaktais kiaušiniais. Vėl išplakite.
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Tešla turi būti tiršta, vienalytė, bet vis tiek purios konsiste...
    6. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Tešla turi būti tiršta, vienalytė, bet vis tiek purios konsistencijos.
  • Reklama
  • Paruoškite savo obuolius. Nulupkite, išimkite sėklų ankštį. Supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais.
    7. Paruoškite savo obuolius. Nulupkite, išimkite sėklų ankštį. Supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais.
  • Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. 1/2 dalį tešlos supilkite į formą. Ant viršaus paskleiskite obuolius.
    8. Paimkite kepimo indą. Dugną išklokite kepimo popieriumi. 1/2 dalį tešlos supilkite į formą. Ant viršaus paskleiskite obuolius.
  • Reklama
  • Likusia tešla užpildykite obuolių sluoksnį. Tešlą pabarstykite ruduoju cukrumi. Indą su tešla pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orka...
    9. Likusia tešla užpildykite obuolių sluoksnį. Tešlą pabarstykite ruduoju cukrumi. Indą su tešla pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-35 minutėms. Apsvarstykite savo orkaitės ypatybes.
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Ar iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą š...
    10. Praėjus nurodytam laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Ar iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Jis turi būti sausas. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje.
  • Reklama
  • Tada švelniai perkelkite ant lentos ir palikite visiškai atvėsti.
    11. Tada švelniai perkelkite ant lentos ir palikite visiškai atvėsti.
  • Prieš patiekdami supjaustykite gabaliukais ir patiekite. Skanaus!
    12. Prieš patiekdami supjaustykite gabaliukais ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai