Cukruotas moliūgas orkaitėje

Cukruotas moliūgas orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6-10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Cukrinius vaisius pagal šį receptą galima paruošti ne tik iš moliūgų, bet ir iš cukinijų. Cukriniai vaisiai yra labai saldūs, juos galima ilgai laikyti, o vėliau naudoti kaip desertą ar kaip papuošimą kepiniams. Kaip gaminti cukruotą moliūgą? Labai paprasta! Jums prireiks mažiausiai ingredientų ir vos vienos dienos, kad pagamintumėte gražų ir saldų ruošinį būsimam kepimui (arba tiesiog desertui). Pagal šį receptą galite pagaminti cukruotų vaisių beveik iš bet kokių saldžių daržovių. Vaikams ypač patiks cukruoti vaisiai.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    1 kilogramas
  • Cukrus
    200 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Medus
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Moliūgą nulupkite, išimkite jo sėklas, supjaustykite kubeliais. Pasverkite susmulkintą moliūgą, kad sužinotumėte, kiek reikia kitų ingred...
    1. Moliūgą nulupkite, išimkite jo sėklas, supjaustykite kubeliais. Pasverkite susmulkintą moliūgą, kad sužinotumėte, kiek reikia kitų ingredientų. Recepte viskas paskaičiuota 1 kilogramui moliūgų.
  • Apibarstykite moliūgą cukrumi, palikite per naktį vėsioje vietoje, kad išsiskirtų sultys. Ryte sultis nupilkite.
    2. Apibarstykite moliūgą cukrumi, palikite per naktį vėsioje vietoje, kad išsiskirtų sultys. Ryte sultis nupilkite.
  • Reklama
  • Paruoškite citriną. Sutarkuokite ją ir sudėkite į moliūgų sultis. Įdėkite medaus. Užvirkite, virkite 2-3 minutes.
    3. Paruoškite citriną. Sutarkuokite ją ir sudėkite į moliūgų sultis. Įdėkite medaus. Užvirkite, virkite 2-3 minutes.
  • Moliūgą užpilkite sultimis.
    4. Moliūgą užpilkite sultimis.
  • Reklama
  • Virkite, kol sirupas sutirštės, retkarčiais pamaišydami.
    5. Virkite, kol sirupas sutirštės, retkarčiais pamaišydami.
  • Dėkite gabaliukus ant kepimo popieriaus ir džiovinkite iki 40 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
    6. Dėkite gabaliukus ant kepimo popieriaus ir džiovinkite iki 40 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Reklama
  • Kai cukruoti vaisiai atvės, pabarstykite juos cukraus pudra. Skanaus!
    7. Kai cukruoti vaisiai atvės, pabarstykite juos cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai