Cukruotas moliūgas orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
6-10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Cukrinius vaisius pagal šį receptą galima paruošti ne tik iš moliūgų, bet ir iš cukinijų. Cukriniai vaisiai yra labai saldūs, juos galima ilgai laikyti, o vėliau naudoti kaip desertą ar kaip papuošimą kepiniams. Kaip gaminti cukruotą moliūgą? Labai paprasta! Jums prireiks mažiausiai ingredientų ir vos vienos dienos, kad pagamintumėte gražų ir saldų ruošinį būsimam kepimui (arba tiesiog desertui). Pagal šį receptą galite pagaminti cukruotų vaisių beveik iš bet kokių saldžių daržovių. Vaikams ypač patiks cukruoti vaisiai.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas1 kilogramas
-
Cukrus200 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Medus4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Moliūgą nulupkite, išimkite jo sėklas, supjaustykite kubeliais. Pasverkite susmulkintą moliūgą, kad sužinotumėte, kiek reikia kitų ingredientų. Recepte viskas paskaičiuota 1 kilogramui moliūgų.
-
2. Apibarstykite moliūgą cukrumi, palikite per naktį vėsioje vietoje, kad išsiskirtų sultys. Ryte sultis nupilkite.
-
Reklama
-
3. Paruoškite citriną. Sutarkuokite ją ir sudėkite į moliūgų sultis. Įdėkite medaus. Užvirkite, virkite 2-3 minutes.
-
4. Moliūgą užpilkite sultimis.
-
Reklama
-
5. Virkite, kol sirupas sutirštės, retkarčiais pamaišydami.
-
6. Dėkite gabaliukus ant kepimo popieriaus ir džiovinkite iki 40 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
-
Reklama
-
7. Kai cukruoti vaisiai atvės, pabarstykite juos cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama