Cukinijų suktinukai su mėsa
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Įdomus produktų derinys, kuris puikiai dera tarpusavyje. Cukinijų suktinukus galima ruošti įvairiai: susukti arba kaip „tinginių“ balandėlius nes šis patiekalas iš esmės ir primena balandėlius, tik vietoj kopūstų naudojamos cukinijos. Gaminti suktinukus visada malonu! Šį kartą nusprendžiau gaminti neįprastai – cukinijoje. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, kurių pakanka, kad būtų galima apvynioti maltos mėsos ir ryžių "kotletą". Tada užpilkite padažu ir dėkite kepti į orkaitę.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kopūstas200 gramų
-
Malta mėsa700 gramų (kiauliena ir jautiena lygiomis dalimis)
-
Ryžiai100 gramų
-
Cukinijos4 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinė100 gramų
-
Pomidorų pasta arba kečupas100 gramų
-
Aliejus40 gramų
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šį kartą nusprendžiau nenaudoti jau paruošto faršo, o mėsą pjaustyti rankomis. Norėdami tai padaryti, paimkite lygiomis dalimis jautienos ir kiaulienos ir supjaustykite peiliu kuo smulkiau.
-
2. Išvirkite ryžius ir kelis kopūsto lapus. Gautą faršą sumaišykite su ryžiais, prieskoniais, druska ir smulkintais virtais kopūstais.
-
Reklama
-
3. Dabar cukiniją supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis.
-
4. Maltą mėsą suvyniokite į cukiniją, kad ji būtų kaip mini suktinukas. Sudėkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
5. Atskirai sumaišykite grietinę su kečupu ir vandeniu (geriausia sultiniu). Taip pat pakepiname svogūnus, morkas ir dedame į padažą. Užpilkite suktinukus padažu ir įdėkite juos į orkaitę 35 minutėms. Orkaitės temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 180 laipsnių.
-
6. Jau paruoštus cukinijų suktinukus patiekite karštus. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama