Cukinijų keksas

Cukinijų keksas

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Cukinijų keksas – labai neįprastas užkandis, kurio skonio tikriausiai dar nežinote. Pyragas gaunasi labai minkštas ir švelnus, puikiai tinka prie sriubų, salotų, arbatos. Cukinijų keksas labai skanus. Mūsų šeimoje jį valgome vietoj duonos – su sriubomis, salotomis, kai kuriais pagrindiniais patiekalais. Vaikai mėgsta valgyti šį keksiuką su arbata. Man patinka, kad cukinijų pyrago receptas nėra kategoriškas – jei norite, galite eksperimentuoti su ingredientais kiek tik norite. Pavyzdžiui, bandžiau į tešlą dėti sūrio, morkų, obuolių – buvo labai skanu. Įdomu tai, kad cukinijų skonis šiame keksiuke praktiškai nesijaučia – tad jei nežinote, ką gaminti su cukinijomis, galite išbandyti šį keksiuką.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    250 gramų
  • Cukinijos
    300 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    100 mililitrų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir pipirais, išmaišyti.
    1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir pipirais, išmaišyti.
  • Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite česnaką, abi daržoves suberkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
    2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite česnaką, abi daržoves suberkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Kitame inde reikia išplakti kiaušinius ir aliejų.
    3. Kitame inde reikia išplakti kiaušinius ir aliejų.
  • Sumaišykite kiaušinių ir miltų mišinius ir gerai išmaišykite.
    4. Sumaišykite kiaušinių ir miltų mišinius ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Gautą masę dedame į maždaug 25 x 10 cm dydžio kepimo formą. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
    5. Gautą masę dedame į maždaug 25 x 10 cm dydžio kepimo formą. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
  • Tada atsargiai išimkite pyragą iš formos, leiskite atvėsti – ir voila, cukinijų pyragas paruoštas! Paprasta kaip du ir du!
    6. Tada atsargiai išimkite pyragą iš formos, leiskite atvėsti – ir voila, cukinijų pyragas paruoštas! Paprasta kaip du ir du!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai