Cukinijų keksas
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Cukinijų keksas – labai neįprastas užkandis, kurio skonio tikriausiai dar nežinote. Pyragas gaunasi labai minkštas ir švelnus, puikiai tinka prie sriubų, salotų, arbatos. Cukinijų keksas labai skanus. Mūsų šeimoje jį valgome vietoj duonos – su sriubomis, salotomis, kai kuriais pagrindiniais patiekalais. Vaikai mėgsta valgyti šį keksiuką su arbata. Man patinka, kad cukinijų pyrago receptas nėra kategoriškas – jei norite, galite eksperimentuoti su ingredientais kiek tik norite. Pavyzdžiui, bandžiau į tešlą dėti sūrio, morkų, obuolių – buvo labai skanu. Įdomu tai, kad cukinijų skonis šiame keksiuke praktiškai nesijaučia – tad jei nežinote, ką gaminti su cukinijomis, galite išbandyti šį keksiuką.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai250 gramų
-
Cukinijos300 gramų
-
Alyvuogių aliejus100 mililitrų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Česnakai1 skiltelė
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga
-
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir pipirais, išmaišyti.
-
2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite česnaką, abi daržoves suberkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Kitame inde reikia išplakti kiaušinius ir aliejų.
-
4. Sumaišykite kiaušinių ir miltų mišinius ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Gautą masę dedame į maždaug 25 x 10 cm dydžio kepimo formą. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
-
6. Tada atsargiai išimkite pyragą iš formos, leiskite atvėsti – ir voila, cukinijų pyragas paruoštas! Paprasta kaip du ir du!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama