Citrinų ir aguonų pyragas

Citrinų ir aguonų pyragas

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 35 min.

Apie receptą

Citrusinių vaisių pridėjimas prie kepinių visada yra skonių sprogimas. Saldžią tešlą transformuos rūgštūs atspalviai, spalva taps ryški, o tekstūra – drėgna. Jei jums patinka šis derinys, tada šis receptas kaip tik jums. Turėtumėte išmokti gaminti citrinų ir aguonų pyragą. Pjaustyti kepiniai išeina labai gražūs. O patiekti ant šventinio stalo galima užpilti citrininio ar kreminio glaisto. Malonus priedas prie arbatos pradžiugins visą šeimą ar draugų būrį, nes iš karto gausite daug porcijų.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aguonos
    150 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Grietinė
    200 gramų
  • Kvietiniai miltai
    300 gramų
  • Pienas
    240 mililitrų
  • Aliejus
    180 mililitrų
  • Cukrus
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Medus
    2 šaukštai
  • Citrinos žievelės
    3 šaukštai
  • Citrinos sultys
    3 šaukštai
  • Vanilės ekstraktas
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Puode sumaišykite medų, aguonas ir pieną. Mišinį užvirinkite ir pavirkite minutę. Ir tada palikite 20 minučių.
    1. Puode sumaišykite medų, aguonas ir pieną. Mišinį užvirinkite ir pavirkite minutę. Ir tada palikite 20 minučių.
  • Po to į mišinį įdėkite minkšto sviesto, augalinio aliejaus ir cukraus. Išplakite mišinį. Tada sudėkite kiaušinių trynius. Vėl maišykite. ...
    2. Po to į mišinį įdėkite minkšto sviesto, augalinio aliejaus ir cukraus. Išplakite mišinį. Tada sudėkite kiaušinių trynius. Vėl maišykite. O dabar sudėkite žievelę, grietinę, sultis ir vaniliną. Dar kartą viską išmaišykite.
  • Reklama
  • Atskirai persijokite miltus su soda ir druska.
    3. Atskirai persijokite miltus su soda ir druska.
  • Tada sumaišykite abi mases.
    4. Tada sumaišykite abi mases.
  • Reklama
  • Dabar išplakite baltymus į putas.
    5. Dabar išplakite baltymus į putas.
  • Ir tada į pagrindinę masę supilkite baltymus. Atsargiai maišykite tešlą.
    6. Ir tada į pagrindinę masę supilkite baltymus. Atsargiai maišykite tešlą.
  • Reklama
  • Tada dėkite tešlą į kepimo indą.
    7. Tada dėkite tešlą į kepimo indą.
  • Pyragą kepkite 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
    8. Pyragą kepkite 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai