Citrinų ir aguonų pyragas
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 35 min.
Apie receptą
Citrusinių vaisių pridėjimas prie kepinių visada yra skonių sprogimas. Saldžią tešlą transformuos rūgštūs atspalviai, spalva taps ryški, o tekstūra – drėgna. Jei jums patinka šis derinys, tada šis receptas kaip tik jums. Turėtumėte išmokti gaminti citrinų ir aguonų pyragą. Pjaustyti kepiniai išeina labai gražūs. O patiekti ant šventinio stalo galima užpilti citrininio ar kreminio glaisto. Malonus priedas prie arbatos pradžiugins visą šeimą ar draugų būrį, nes iš karto gausite daug porcijų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aguonos150 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Kvietiniai miltai300 gramų
-
Pienas240 mililitrų
-
Aliejus180 mililitrų
-
Cukrus300 gramų
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Medus2 šaukštai
-
Citrinos žievelės3 šaukštai
-
Citrinos sultys3 šaukštai
-
Vanilės ekstraktas1.5 arbatinio šaukštelio
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Puode sumaišykite medų, aguonas ir pieną. Mišinį užvirinkite ir pavirkite minutę. Ir tada palikite 20 minučių.
-
2. Po to į mišinį įdėkite minkšto sviesto, augalinio aliejaus ir cukraus. Išplakite mišinį. Tada sudėkite kiaušinių trynius. Vėl maišykite. O dabar sudėkite žievelę, grietinę, sultis ir vaniliną. Dar kartą viską išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Atskirai persijokite miltus su soda ir druska.
-
4. Tada sumaišykite abi mases.
-
Reklama
-
5. Dabar išplakite baltymus į putas.
-
6. Ir tada į pagrindinę masę supilkite baltymus. Atsargiai maišykite tešlą.
-
Reklama
-
7. Tada dėkite tešlą į kepimo indą.
-
8. Pyragą kepkite 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama