Citrininis pyragas su aguonomis ir mėtomis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Ruošiame kvapnų, skanų ir gražų keksiuką su citrina ir aguonomis. Kad skonis būtų ryškesnis, užpilkite keksą saldžiu glaistu ir citrinos sultimis. Aguonos suteikia kepiniams įdomios tekstūros. Šis produktų kiekis skirtas nedideliam keksiukui. Šiuo konkrečiu atveju buvo kepama 19x10x5 cm formoje.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai135 gramų
-
Cukrus85 gramai
-
Sviestas75 gramai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas40 mililitrų
-
Mėtos1/2 arbatinio šaukštelio (smulkintos, džiovintos)
-
Citrina1/2 vnt (sultys ir žievelė)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukraus pudra35 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Aguonos2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Jei naudojate didelius kiaušinius, užtenka vieno kiaušinio.
-
2. Sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską ir persijokite per smulkų sietelį.
-
Reklama
-
3. Į sausą mišinį suberkite aguonas ir susmulkintus bei sausus mėtų miltelius. Sumaišykite ingredientus kartu su šluotele.
-
4. Į dubenį supilkite cukrų ir nutarkuokite pusės citrinos žievelę. Silikonine mentele įtrinkite žievelę su cukrumi, kad citrinos skonis įsigertų į cukrų. Sudėkite minkštą sviestą ir plakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Tęsdami plakimą, po vieną įmuškite kiaušinius.
-
6. Į kiaušinių-sviesto mišinį supilkite pieną.
-
Reklama
-
7. Skystą mišinį sumaišykite su sausu mišiniu ir užmaišykite tešlą.
-
8. Užpildykite pyrago formą 3/4 tešla. Saugumo dėlei formą galite patepti sviestu be kvapo arba augaliniu aliejumi. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
-
Reklama
-
9. Gatavą pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos. Glajui sumaišykite cukraus pudrą su 1 a.š. citrinos sulčių ir užpilkite pyrago viršų.
-
10. Pyragas labai kvapnus, drėgnos ir šiek tiek traškios trapios tekstūros.
-
Reklama
-
11. Šis pyragas bus puikus priedas prie bet kokios arbatos!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama