Chačapuris su tunu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau virti chačapurį su tunu - sotus ir labai skanus patiekalas. Yra daug khachapuri receptų, bet ši versija viena geriausių. Receptas gana paprastas, ingredientai yra prieinami, o rezultatas labai vertas! Švelni tešla su skania traškia plutele ir sultingu, kvapniu, skaniu įdaru patiks bet kuriam gurmanui. Galite patiekti chačapurį pusryčiams, kaip sotų užkandį dienos metu arba pasilepinti šiuo gardžiu patiekalu vakarienei.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas250 mililitrų
-
Miltai400 gramų
-
Sausos mielės6 gramai
-
Cukrus0,5 šaukštas
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Sūris200 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Konservuotas tunas3 valgomi šaukštai
-
Sezamų sėklos2 arbatiniai šaukšteliai
-
Aguonos2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kuminas1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų ir 2 valgomus šaukštus miltų. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių.
-
Reklama
-
3. Tada įpilkite druskos ir augalinio aliejaus. Išmaišykite.
-
4. Dalimis suberkite miltus.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
-
6. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie valandą. Ji turėtų padidėti maždaug dvigubai.
-
Reklama
-
7. Įdarui tuną sutrinkite šakute ir suberkite tarkuotą sūrį. Galite naudoti bet kokį sūrį.
-
8. Padalinkite tešlą į 2-3 dalis. Kiekvieną iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, maždaug 3 mm storio. Įdarą paskleiskite plonu sluoksniu.
-
Reklama
-
9. Sulenkite kraštus iš abiejų pusių į vidurį.
-
10. Suimkite į centrą ir atidarykite vidurį, stumdami kraštus. Pridėti dar įdaro.
-
Reklama
-
11. Sudėkite valteles ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir palikite 15 minučių.
-
12. Tada aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite aguonų, sezamo sėklų ir kmynų mišiniu.
-
13. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos. Tada įmuškite po kiaušinį į kiekvieną valtį.
-
Reklama
-
14. Khachapuri grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite, kol baltymai išsipūs. Patiekdami, jei norite, į kiekvieną valtį įdėkite gabalėlį sviesto ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Khachapuri su tunu yra paruoštas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama