Čekiškas mėsos kepalas

Čekiškas mėsos kepalas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau šventiniam stalui pasigaminti skanų, minkštą ir ryškų jautienos vyniotinį. Dėl švelnumo gaminsime kiaušininių blynų ir šoninės įdarą. Tai labai lengva paruošti! [serach=Vyniotiniui] ėmiau naminius kiaušinius su ryškiu tryniu. Jei kiaušiniai išblukę, įberkite šiek tiek ciberžolės arba šafrano. Kepimo laikas priklauso nuo jautienos kokybės, jauna jautiena ir nugarinė iškepa greičiau. Šoninės gali prireikti daugiau ar mažiau, viskas priklauso nuo sumuštos mėsos dydžio.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    500 gramų
  • Šoninė
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Marinuoti agurkai
    50 gramų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite jautieną, nusausinkite ir supjaustykite gabalėlį, atidarydami jį sluoksniu. Mėsą išplakite, druską ir pipirus.
    2. Nuplaukite jautieną, nusausinkite ir supjaustykite gabalėlį, atidarydami jį sluoksniu. Mėsą išplakite, druską ir pipirus.
  • Reklama
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir išplakite iki vientisos masės. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ant...
    3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir išplakite iki vientisos masės. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir kepkite du kiaušininius blynus.
  • Susmulkintą jautieną aptepkite tarkuotu česnaku ir vienu sluoksniu išdėliokite ant jos šoninės juosteles.
    4. Susmulkintą jautieną aptepkite tarkuotu česnaku ir vienu sluoksniu išdėliokite ant jos šoninės juosteles.
  • Reklama
  • Vienu sluoksniu išdėliokite kiaušinių blynus ant šoninės. Raugintą agurką sutarkuokite stambia tarka ir tolygiai paskirstykite ant blynų.
    5. Vienu sluoksniu išdėliokite kiaušinių blynus ant šoninės. Raugintą agurką sutarkuokite stambia tarka ir tolygiai paskirstykite ant blynų.
  • Viską susukti į tankų vyniotinį.
    6. Viską susukti į tankų vyniotinį.
  • Reklama
  • Mėsos kepalą apvyniokite likusiomis šoninės juostelėmis, kad uždengtų mėsos siūlę.
    7. Mėsos kepalą apvyniokite likusiomis šoninės juostelėmis, kad uždengtų mėsos siūlę.
  • Švelniai, kad vyniotinis neapsiverstų, apkepkite jį iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje ant stiprios ugnies.
    8. Švelniai, kad vyniotinis neapsiverstų, apkepkite jį iš visų pusių įkaitintoje keptuvėje ant stiprios ugnies.
  • Reklama
  • Iškeptą vyniotinį perkelkite į kepimo indą. Supilkite 50 mililitrų vandens ir uždenkite folija. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180...
    9. Iškeptą vyniotinį perkelkite į kepimo indą. Supilkite 50 mililitrų vandens ir uždenkite folija. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 80 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių. Po kurio laiko išimame, uždengiame folija ir paliekame 10 minučių pastovėti.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai