Čeburekai su degtine
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Kad čeburekai būtų tobuli, traškūs išorėje ir minkšti viduje, į tešlą reikia įpilti šiek tiek degtinės. Tokia paprasta paslaptis, bet tai padarys juos tikrai tobulais. Pabandykite! Be tradicinės mėsos ir svogūnų, siūlau įdėti šviežių žolelių ir majonezo. Dėl majonezo įdaras tampa švelnus ir patrauklus, o gatavuose čeburekuose tai praktiškai nepastebima.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas150 mililitrų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Augalinis aliejus1 šaukštas (+ kepimui)
-
Degtinė1 šaukštas
-
Druska0.5 šaukšto
-
Miltai3 stiklinės (apytiksliai)
-
Mėsa450 gramų (kiauliena + jautiena)
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Svogūnas1 vnt
-
Pipiraipagal skonį
-
Paprikapagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
-
Majonezas2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Supilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
-
2. Įpilkite degtinės.
-
Reklama
-
3. Ir druskos.
-
4. Mažomis dalimis suberkite išsijotus miltus, minkydami tešlą.
-
Reklama
-
5. Perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai išminkykite rankomis. Palikite šiek tiek uždengę rankšluosčiu ar plėvele.
-
6. Tuo tarpu kol tešla „ilsisi“, galima paruošti mėsą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite su mėsmale. Suberkite susmulkintą česnaką, pipirus, druską ir papriką.
-
Reklama
-
7. Svogūną nulupkite, susmulkinkite trintuvu arba mėsmale ir suberkite į dubenį.
-
8. Dėl sultingumo įdėkite majonezo. Nuplaukite ir nusausinkite nedidelę petražolių ryšelį. Sumalkite ir sudėkite į maltą mėsą.
-
Reklama
-
9. Viską kruopščiai išmaišykite. Jei faršas atrodo šiek tiek sausas, galite įpilti šiek tiek vandens.
-
10. Paimkite nedidelį tešlos gabalėlį ir iškočiokite. Ant vienos pusės dėkite įdarą.
-
Reklama
-
11. Atsargiai uždenkite įdarą kita puse ir suspauskite kraštus.
-
12. Tai skanūs čeburekai, kuriuos gaunate.
-
13. Belieka įkaitinti keptuvėje augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepti čeburekus iki auksinės rudos spalvos. Tada sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte likusį aliejų, ir galite patiekti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama