Bulvių zrazai su svogūnais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Bulvių zrazai yra skanūs, greitai pagaminami ir nebrangūs. O jei į juos įdėsite svogūnų laiškų įdaro, gausite įdomų ir sultingą patiekalą. Tokie zrazai gali būti patiekiami kaip garnyras arba kaip atskiras patiekalas su grietine ar padažu. Būtinai gerai išdžiovinkite svogūnų laiškus, kitaip įdaras bus per daug vandeningas, o tai turės įtakos zrazų išvaizdai ir skoniui. Svogūnų laiškus galima pakeisti svogūnais, bet tada pakepinti reikės ilgiau, kad suminkštėtų. Sviesto nereikėtų keisti augaliniu aliejumi, nes jis suteikia kreminį skonį, kuris yra daug skanesnis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės300 gramų
-
Augalinis aliejus20 mililitrų
-
Kvietiniai miltai35 gramai (+ kepimui)
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnų laiškai60 gramų
-
Sviestas20 gramų
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kiaušinis1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite žaliuosius laiškus ir gerai nusausinkite.
-
2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nupilkite visą sultinį ir laikykite puodą ant silpnos ugnies, kad išgaruotų likęs skystis nuo bulvių. Nukelkite bulves nuo ugnies, sutrinkite iki vientisos masės ir padėkite atvėsti.
-
Reklama
-
3. Į bulvių košę įmuškite kiaušinio trynį, įdėkite pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Miltus persijokite į puodą su bulvių koše, išmaišykite iki vientisos tešlos ir palikite šiek tiek pastovėti.
-
Reklama
-
5. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu. Viską išmaišyti, pasūdyti ir pakepti ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
6. Bulvių tešlą ir įdarą padalinkite į tą patį kiekį. Drėgnomis rankomis iš kiekvienos bulvių tešlos dalies suformuokite po pyragą ir išdėliokite įdarą.
-
Reklama
-
7. Uždarykite įdarą pyrago krašteliais, suformuodami zrazus. Juos apvoliokite miltuose iš visų pusių.
-
8. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir zrazus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Apytiksliai 3-4 minutes kiekvienoje pusėje. Išimkite iš keptuvės ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama