Bulvių zrazai su svogūnais

Bulvių zrazai su svogūnais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Bulvių zrazai yra skanūs, greitai pagaminami ir nebrangūs. O jei į juos įdėsite svogūnų laiškų įdaro, gausite įdomų ir sultingą patiekalą. Tokie zrazai gali būti patiekiami kaip garnyras arba kaip atskiras patiekalas su grietine ar padažu. Būtinai gerai išdžiovinkite svogūnų laiškus, kitaip įdaras bus per daug vandeningas, o tai turės įtakos zrazų išvaizdai ir skoniui. Svogūnų laiškus galima pakeisti svogūnais, bet tada pakepinti reikės ilgiau, kad suminkštėtų. Sviesto nereikėtų keisti augaliniu aliejumi, nes jis suteikia kreminį skonį, kuris yra daug skanesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    300 gramų
  • Augalinis aliejus
    20 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    35 gramai (+ kepimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
    60 gramų
  • Sviestas
    20 gramų
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Kiaušinis
    1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite žaliuosius laiškus ir gerai nusausinkite.
    1. Nuplaukite žaliuosius laiškus ir gerai nusausinkite.
  • Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nupilkite visą sultinį ir laikykite pu...
    2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir virkite pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nupilkite visą sultinį ir laikykite puodą ant silpnos ugnies, kad išgaruotų likęs skystis nuo bulvių. Nukelkite bulves nuo ugnies, sutrinkite iki vientisos masės ir padėkite atvėsti.
  • Reklama
  • Į bulvių košę įmuškite kiaušinio trynį, įdėkite pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Į bulvių košę įmuškite kiaušinio trynį, įdėkite pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Miltus persijokite į puodą su bulvių koše, išmaišykite iki vientisos tešlos ir palikite šiek tiek pastovėti.
    4. Miltus persijokite į puodą su bulvių koše, išmaišykite iki vientisos tešlos ir palikite šiek tiek pastovėti.
  • Reklama
  • Susmulkinkite svogūnų laiškus ir sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu. Viską išmaišyti, pasūdyti ir pakepti ant vidutinės ugnies 2-3 minu...
    5. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir sudėkite į keptuvę su lydytu sviestu. Viską išmaišyti, pasūdyti ir pakepti ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Bulvių tešlą ir įdarą padalinkite į tą patį kiekį. Drėgnomis rankomis iš kiekvienos bulvių tešlos dalies suformuokite po pyragą ir išdėli...
    6. Bulvių tešlą ir įdarą padalinkite į tą patį kiekį. Drėgnomis rankomis iš kiekvienos bulvių tešlos dalies suformuokite po pyragą ir išdėliokite įdarą.
  • Reklama
  • Uždarykite įdarą pyrago krašteliais, suformuodami zrazus. Juos apvoliokite miltuose iš visų pusių.
    7. Uždarykite įdarą pyrago krašteliais, suformuodami zrazus. Juos apvoliokite miltuose iš visų pusių.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir zrazus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Apytiksliai 3...
    8. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir zrazus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Apytiksliai 3-4 minutes kiekvienoje pusėje. Išimkite iš keptuvės ir nedelsdami patiekite.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai