Bulvinis akordeonas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šį receptą naudoju, kai įprasta bulvių košė, virtos ir keptos bulvės jau pabodusios, o kaimo stiliaus bulvių negalima dėti ant šventinio stalo. Tokios bulvės labai tinka tiek ant šventinio stalo, tiek per eilinę vakarienę ar pietus. Dažniausiai gaminu su šonine (rūkyta arba žalia), su kumpiu, bet galite tiesiog su sviestu ar aromatinėmis žolelėmis. Kad išvaizda būtų apetitiškesnė ir papildomo skonio, pabarstau tarkuotu kietuoju sūriu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės6 vnt
-
Šoninė200 gramų
-
Kietasis sūris50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnų laiškai1/2 sija
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Aš renkuosi maždaug tokio pat dydžio ir pailgos formos bulves. Nulupu ir gerai nuplaunu.
-
2. Pjūvius darau apie 0,5-1 cm storio, bet neperpjaunu bulvių iki galo.
-
Reklama
-
3. Šoninę supjaustau gabalėliais, maždaug tokio pat storio kaip ir bulvių griežinėlius.
-
4. Tarp kiekvieno bulvės plyšio įkišu šoninės gabalėlius, įberiu truputį druskos. Bulves iškloju ant kepimo skardos su folija arba kepimo popieriumi ir kepu apie 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Bulves iš karto uždenkite folija, kad nesudegtų riebalai.
-
Reklama
-
5. Sūrį smulkiai sutarkuoju.
-
6. Ištraukiu iš orkaitės bulves ir apibarstau tarkuotu sūriu, siunčiu atgal, bet neuždengiu folija, dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys.
-
Reklama
-
7. Baigtas keptas bulves pabarstykite svogūnų laiškais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama