Bulvinis akordeonas

Bulvinis akordeonas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šį receptą naudoju, kai įprasta bulvių košė, virtos ir keptos bulvės jau pabodusios, o kaimo stiliaus bulvių negalima dėti ant šventinio stalo. Tokios bulvės labai tinka tiek ant šventinio stalo, tiek per eilinę vakarienę ar pietus. Dažniausiai gaminu su šonine (rūkyta arba žalia), su kumpiu, bet galite tiesiog su sviestu ar aromatinėmis žolelėmis. Kad išvaizda būtų apetitiškesnė ir papildomo skonio, pabarstau tarkuotu kietuoju sūriu.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    6 vnt
  • Šoninė
    200 gramų
  • Kietasis sūris
    50 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnų laiškai
    1/2 sija
Reklama
Gaminimo eiga
  • Aš renkuosi maždaug tokio pat dydžio ir pailgos formos bulves. Nulupu ir gerai nuplaunu.
    1. Aš renkuosi maždaug tokio pat dydžio ir pailgos formos bulves. Nulupu ir gerai nuplaunu.
  • Pjūvius darau apie 0,5-1 cm storio, bet neperpjaunu bulvių iki galo.
    2. Pjūvius darau apie 0,5-1 cm storio, bet neperpjaunu bulvių iki galo.
  • Reklama
  • Šoninę supjaustau gabalėliais, maždaug tokio pat storio kaip ir bulvių griežinėlius.
    3. Šoninę supjaustau gabalėliais, maždaug tokio pat storio kaip ir bulvių griežinėlius.
  • Tarp kiekvieno bulvės plyšio įkišu šoninės gabalėlius, įberiu truputį druskos. Bulves iškloju ant kepimo skardos su folija arba kepimo po...
    4. Tarp kiekvieno bulvės plyšio įkišu šoninės gabalėlius, įberiu truputį druskos. Bulves iškloju ant kepimo skardos su folija arba kepimo popieriumi ir kepu apie 60 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Bulves iš karto uždenkite folija, kad nesudegtų riebalai.
  • Reklama
  • Sūrį smulkiai sutarkuoju.
    5. Sūrį smulkiai sutarkuoju.
  • Ištraukiu iš orkaitės bulves ir apibarstau tarkuotu sūriu, siunčiu atgal, bet neuždengiu folija, dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys.
    6. Ištraukiu iš orkaitės bulves ir apibarstau tarkuotu sūriu, siunčiu atgal, bet neuždengiu folija, dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys.
  • Reklama
  • Baigtas keptas bulves pabarstykite svogūnų laiškais. Gero apetito!
    7. Baigtas keptas bulves pabarstykite svogūnų laiškais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai