Bulviniai laiveliai su mėsa
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Artėja pietūs, ir jūs pradedate galvoti, kuo galėtumėte nustebinti savo artimuosius. Žiūriu į bulves, o mintyse laikau maltą mėsą iš šaldiklio. Ir aš sugalvojau idėją! Štai kaip pasigaminti bulvines valtis su mėsa. Bulvinius laivelius galima gaminti su mėsa, paukštiena, žuvimi ir net varške! Šis patiekalas puikiai tinka šventei kaip užkandis. Jame vienu metu dera ir garnyras, ir pagrindinis patiekalas. Taip pat gerai veikia įvairūs mišiniai. Pavyzdžiui, maltą mėsą galima derinti su žolelėmis ir ryžiais, o vištienos faršą – su kiaušiniais ir sūriu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1 kilogramas
-
Maltos mėsos0.5 kilogramo
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska, pipirai, prieskoniaipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Jogurtas arba grietinėpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mūsų bulviniai laiveliai bus užpildyti malta mėsa. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Faršą pasūdykite, pipiriuokite ir sumaišykite su svogūnais.
-
2. Nuskuskite bulves. Patartina, kad jos būtų didesnės, kad užtektų vietos faršui. Bulvėje peiliu išpjaukite skyles.
-
Reklama
-
3. Dabar į susidariusias bulvių įdubas turime įdėti maltą mėsą. Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi ir dėkite į ją bulves. Kepimo skardą su bulvėmis dėkite į 150-170 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių.
-
4. Dešimt minučių prieš iškepant bulvėms užpilkite jogurtu. Tam galite naudoti grietinę arba majonezą. Dabar padidinkite temperatūrą orkaitėje iki 190-200 laipsnių ir baikite kepti patiekalą iki apetitą keliančios plutos.
-
Reklama
-
5. Pora šių bulvių gali lengvai numalšinti alkį visai dienai. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama