Bulvių ir kukurūzų mišrainė

Bulvių ir kukurūzų mišrainė

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val. 10 min.

Apie receptą

Tai soti ir maistinga mišrainė kiekvienai dienai. Daržoves galite paruošti iš anksto, o tada prieš patiekdami viską sumaišyti. Būtinai užsirašykite receptą! Prieš patiekiant, mišrainę geriau palikti 30-60 minučių, kad bulvės susigertų padažu. Pagardinti galite naudoti majonezą, taip pat mažiau kaloringą variantą – grietinę ar jogurtą. Mišrainė labai soti, todėl galite patiekti atskirai, pavyzdžiui, prie grilyje keptos mėsos.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kukurūzai
    450 gramų (konservuoti)
  • Bulvės
    6 vnt
  • Šoninė
    4 juostelės
  • Jalapenas
    1 vnt
  • Česnako milteliai
    1 žiupsnelis
  • Svogūnų laiškai
    1/3 sauja
  • Grietinė
    1/3 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu, uždėkite puodą ant ugnies ir virkite bulves, kol suminkštės.
    1. Bulves nuplaukite, sudėkite į puodą su vandeniu, uždėkite puodą ant ugnies ir virkite bulves, kol suminkštės.
  • Bulves ištraukite iš vandens ir atvėsinkite, tada supjaustykite mažais gabalėliais.
    2. Bulves ištraukite iš vandens ir atvėsinkite, tada supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Bulves suberkite į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir palikite 20 min.
    3. Bulves suberkite į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir palikite 20 min.
  • Tuo tarpu sausoje keptuvėje apkepkite šoninės juosteles, o traškią šoninę sulaužykite gabalėliais.
    4. Tuo tarpu sausoje keptuvėje apkepkite šoninės juosteles, o traškią šoninę sulaužykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Į bulves suberkite šoninę, konservuotus kukurūzus, smulkintą jalapeną, pusę reikiamo kiekio smulkintų žaliųjų svogūnų, česnako miltelius,...
    5. Į bulves suberkite šoninę, konservuotus kukurūzus, smulkintą jalapeną, pusę reikiamo kiekio smulkintų žaliųjų svogūnų, česnako miltelius, išmaišykite.
  • Salotas pagardinkite grietine ir jogurtu, išmaišykite.
    6. Salotas pagardinkite grietine ir jogurtu, išmaišykite.
  • Reklama
  • Likusius svogūnų laiškus suberkite į salotas ir 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą. Patiekite salotas atšaldytas.
    7. Likusius svogūnų laiškus suberkite į salotas ir 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą. Patiekite salotas atšaldytas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai